Can Mert ŞİMŞEK,ANKARA () - Türkiye'deki uluslararası bir havalimanında sivil havacılık eğitimi ve uygulamaları için eğitim merkezi olan tek vakıf üniversitesi ünvanına sahip olan Atılım Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilotaj Bölümü öğrencileri için uçak filosu oluşturuyor.

Pilotaj bölümü öğrencilerinin eğitimlerinde kullanılmak üzere alınması planlanan uçaklardan ilki Esenboğa Havaalanı'nda bulunan eğitim merkezinde teslim alındı. TECNAM P-2008 tipi uçak hakkında ve verilecek olan eğitimler hakkında bilgi veren Uçuş Okulu Sorumlu Müdürü Giray Hürgezen, “Bu uçak ile her yıl 25 tane pilotaj öğrencisinin başlangıç uçuş eğitimlerini ve ikinci safha olan sorumlu pilot eğitim uçuşlarını yaptıracağız” dedi.

"HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN İHTİYAÇ DUYDUĞU NİTELİKTE PİLOT EĞİTECEĞİZ"

İki yıl içinde tamamlanması öngörülen filo ile Atılım Üniversitesi, havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip, Avrupa Sivil Havacılık Otoritesi (EASA) ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM) regülasyonlarına uygun pilotlar yetiştireceğini dile getiren Hürgezen, “Şu anda Esenboğa da ki Atılım Üniversitesi hangarındayız. 2015 yılında kurmuş olduğumuz sivil havacılık okulundaki pilotaj sınıfındaki öğrencilere teorik olarak dersleri kendi bünyesinde vermekte olup İstanbul’da anlaşmış olduğu bir şirkette de uçuş eğitimleri vermektedir. Bu yılın başında da mütevelli heyet başkanının isteği üzerine uçuş bölümünün derslerini de Atılım Üniversitesi bünyesinde yapmaya karar verdik. Bu kapsamda Türkiye’de sivil havacılık otoritesi olan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün regülasyonlarına bağlı olarak bir uçuş okulu oluşturmaya başladık. Bu kapsamda ilk uçağımız arkamda görmüş olduğunuz TECNAM P-2008 JC uçağını da envanterimize katmış olduk. Bu uçak ile her yıl 25 tane pilotaj öğrencisinin başlangıç uçuş eğitimlerini ve ikinci safha olan sorumlu pilot eğitim uçuşlarını yaptıracağız. Operasyon meydanı olarak Esenboğa’nın yanında Yenişehir, Sivrihisar ve Urfa meydanlarını da seçmiş durumdayız. Bu yılın sonunda sivil havacılık genel müdürlüğüne başvurarak yetkilendirme isteyeceğiz ve 2018’in ilk çeyreğinde ilk eğitim uçuşlarımıza başlayacağız” dedi.

"PİLOTAJ EĞİTİMLERİ İKİ SAFHADA VERİLMEKTEDİR"

Hürgezen 2019 yılı sonuna kadar oluşturulacak olan eğitim uçak filosuna ek olarak, yakın bir zamanda Üniversitenin sahip olduğu uçakların kategorisindeki uçakların bakımlarını yapacak olan EASA ve SHGM Yetkili Bakım Merkezi de kurulacağını dile getirdi.

Bakım Merkezi, uçak elektrik elektronik ve uçak motor gövde bakımı bölümlerinde eğitim alan öğrencilerin, yapılan bakım işlerinin takibi, teorik olarak alınan bilgilerin pratikte nasıl hayata geçirildiğini görmeleri açısından fayda sağlayacağını dile getiren Hürgezen, “Atılım Üniversitesi olarak sektörün ihtiyaç duyduğu niteliklerde değil onun çok çok daha üzerinde niteliklerde pilotlar yetiştirip sektöre vermek istemekteyiz. 2018’in sonuna doğru toplam uçak sayımızı 7 tek motor, 1 çift motora ulaştırmayı hedeflemekteyiz. Pilotaj eğitimleri iki safhada verilmektedir. Entegre eğitim ve Modüler eğitim olarak iki safhada verilen eğitimlerden Atılım Üniversitesi Modüler eğitimi vermektedir. Birinci, ikinci, üçüncü sınıflarda çeşitli feyzlerde modül modül bu eğitimleri vererek ticari hava yolu lisansı kazanmaya hak kazanmaktadırlar” dedi.

(FOTOĞRAFLI)