SAMSUN'da ataması olmayan branş öğretmenleri, seslerini duyurabilmek için eylem yaptı. 3 yıldan bu yana ataması yapılmayan Türkçe öğretmeni Erhan Dönmez, "Yıllardır sınavlar için okuduğumuz kitapları Meclis'e göndereceğiz ve vekillerimizin okumasını isteyeceğiz" dedi.
Öğretmen atamalarında olumlu sonuç alamayan bir grup branş öğretmeni, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda eylem yaptı. Ellerinde taşıdıkları dövizlerle tepkilerini dile getiren branş öğretmenleri, atamalarda yapılan uygulamalara tepki gösterdi. Grup adına konuşan Türkçe öğretmeni Erhan Dönmez, atanamayan branş öğretmeni sayısının her geçen gün arttığını belirtti. Dönmez konuşma yaparken işitme ve konuşma engelliler için bir öğretmen çeviri yaptı. Bu ay yapılan atamalarda haksızlık yapıldığını ve bir an önce yetkililer tarafından bu durumun düzeltilmesi gerektiğini söyleyen Dönmez, şöyle dedi:
"Aksi halde olumsuzluklardan Milli Eğitim Bakanlığı sorumludur. Bu kadar norm fazlası sınıf öğretmeni varken ve haksız bir şekilde diğer branşlara geçirilirken nasıl oluyor da bu sayı artıyor ve sınıf öğretmeni 'aslan payı' denilen hakkı elde ediyor. Bu adaletsizliğe asla göz yummayacağız ve sınıf öğretmenlerinin kendi kadrolarına geçmesi için gerekli hukuksal süreçleri başlatacağız." 
Türkçe öğretmeni Erhan Dönmez ayrıca, yıllardır girdikleri KPSS'ye hazırlandıkları kitapları TBMM'ye göndereceklerini ve milletvekillerinden bu kitapları okumalarını isteyeceklerini ifade etti. Grup basın açıklamasının ardından İstiklal Caddesinde alkışlar eşliğinde yürüdü.

FOTOĞRAFLI