KIRIKKALE'de atama bekleyen bir grup öğretmen , İl Kültür Merkezi'nde yapılan AK Parti İl Danışma Meclisi ve Divan toplantısına gelen milletvekillerine dosya verip, taleplerini ilettiler.
Atama bekleyen öğretmenlerden Kübra Yüksel, Dilek Pekdoğan, Özge Özcan, ellerindeki dosyalarla vekilleri beklerken yaptıkları açıklamada, "Atama bekleyen 330 bin öğretmen, hükümete ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya da çok kez dilekçelerle ve büyük metropollerde dövizlerle sesini duyurmaya çalışıldı. Türkiye genelinde 330 bin öğretmen atama beklerken, Şubat ayında 15 bin atama oldu. 2015 Nisan ayında 40 bin öğretmen ataması yapılmasını bildirilmesine rağmen hala atama yapılmadı. Bu atamayı ülke genelinde beklemekteyiz. Ülke genelinde 80 bin ücretli öğretmen bulunmakta. Bunların atama beklemekte olduğu bilinmekte ve hala bu öğretmenler atama bekliyorlar. Öğretmelerde alan değişikliği ile ücretli öğretmenlerin atama beklediğin bu dosyalarımızda ayrıntılı bir şekilde ifade ettik" dediler.
Öğretmenler, toplantı sonunda ellerindeki dosyaları Ak Parti Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal ile Ramazan Can'a teslim ettiler. Vekiller, atanamayan öğretmenlerin ellerindeki dosyayı aldıktan sonra sorunlarını ve taleplerini de dinlediler.

FOTOĞRAFLI