MANİSA'nın Salihli İlçesi'nde, çeşitli sendikalara üye okul müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Yönetici Atama Yönetmeliği'ne tepki gösterdi. Yapılan basın açıklaması sonrası okul müdürleri, sahip olduğu başarı ve takdir belgelerini yaktı.
Salihli'de Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Aktif-Sen sendikaların üyeleri ile okul müdürleri, Yönetici Atama Yönetmeliği'ne tepki göstermek için Atatürk Anıtı'nda bir araya geldi. Topluluk adına açıklama yapan Salihli Türk Eğitim-Sen Temsilcisi Mehmet Kocatürk, "Okul yöneticilerini değerlendirme süreci sona erdi ve puanları açıklandı. Bilindiği gibi görev süresi uzatılacak müdürler; ilçe milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim şube müdürleri, öğretmenler, okul aile birliği başkanı ve başkan yardımcısı ile öğrenci meclisi başkanı tarafından değerlendirildi. Değerlendirmeye etki eden puanla çok önemliydi. Bu noktada puanlamaya dair ciddi endişelerimiz de vardı. 100 üzerinden yapılan puanlamada öğrenci, öğretmen ve velilerin okul müdürlerine verdikleri puanlar değerlendirmenin yüzde 40'nı, İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün, İnsan Kaynaklarından Sorumlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürünün ve eğitimden sorumlu İlçe Şube Milli Eğitim Müdürü'nün puanlaması da yüzde 60'ını oluşturdu. Değerlendirme sonuçlarına göre torpilli olan iktidara yakın duran malum sendikaya üye olan okul yöneticilerine yüksek puan verilmiştir. Ülke genelinde olduğu gibi Salihli'de de değerlendirmede geçer puan alan 13 müdürün 12'si Eğitim-Bir Sen sendikasının üyesi olması ne kadar taraflı bir puanlamanın yapıldığının vesikasıdır" dedi.
Puanlamayla yaklaşık 20 ile 25 yıllık okul müdürlerinin bilgisi, becerisi, kıdeminin hiçe sayıldığını söyleyen Kocatürk, "Bu yöneticilerin görevine son verilmiştir. Bu müdürlerimizin birçoğu Türkiye çapında akademik, sosyal ve sportif başarılar elde etmiştir. Her kamu kurumunda olduğu gibi Milli Eğitim'de de kadrolaşma operasyonu yapılmaktadır. Eğitim her hücresinde kendi adamlarını görmek isteyen kilit noktalara yandaşlarını getirmeyi hedefleyenler kapalı kapılar ardında iş çevirmiştir. Artık eğitimin içine nifak sokulmuştur" diye konuştu.
'BU MAKAMLAR KİMSENİN ORTA MALI DEĞİLDİR'
Sendikalarının tüm illerle ilgili her türlü hukuki yola başvuracağını söyleyen Kocatürk, "Yanlı davranan ve tetikçilik yapan ilçe milli eğitim müdürlerini, ilçe milli eğitim şube müdürlerini tespit ederek haklarında suç duyurusunda bulunacaktır. Bu makamlar kimsenin orta malı değildir. Kişiye özel davranan, arkası sağlam olanı koruyan, milimetrik hesaplarla yandaş ordusu kurmaya heveslenenler yargı önünde hesap verecektir. Siyasi parti teşkilatlarının referanslarıyla 'Benim adamım sen yaşa' yaklaşımıyla masa başı kirli ilişkilerle okul müdürlüğü koltuklarını doldursa da bunun eğitimcilerin nazarında hiçbir değeri yoktur. Hakedilmeden, alın teri dökülmeden başarı gösterilmeden emek verilmeden elde edilen her makam, mevki insanlara çivi gibi batar" diyerek konuşmasını tamamladı.
75 puanın altında kaldığı için görevlerine son verilen müdürler, başarı ve takdir belgelerini yaktı. Topluluk ardından sessizce dağıldı.

FOTOĞRAFLI