ARTVİN, () - 2007 yılında kurulan ve kuruluşundan bugüne hızlı bir gelişme göstererek bölgedeki yükseköğretim kurumları içindeki saygın yerini pekiştiren Artvin Çoruh Üniversitesi, 10. yıldönümünü kutlamak için gün sayıyor.

2008 yılından bu yana Artvin Çoruh Üniversitesi’nde rektörlük görevini yürüten ve üniversitenin bugünkü haline gelmesinde önemli katkıları bulunan Prof. Dr. Mehmet Duman, üniversitenin, akademik, eğitimsel ve fiziki gelişimini özetledi. 'Güçlü altyapısı, kendilerini bilime adamış fedakâr ve inançlı kadroları ve geleceğimizin teminatı gençlerimizle, Artvin Çoruh Üniversitesi bölgenin en dinamik, en enerjik kurumlarından biri haline gelmiştir' diyen Prof. Dr. Mehmet Duman, bu bilim yuvasının bir sınır şehrinde yükselmesinin, onu konumu itibari ile daha da anlamlı hale getirdiğini vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Duman’ın açıklaması şöyle; "Kuruluşundan bugüne kadar geçen süre içinde, üniversitemiz zorlu bir coğrafyada olmasına rağmen özellikle yerel paydaşların gönüllü katılımı ile beşeri ve fiziki altyapısında önemli gelişmeler gerçekleştirmiştir. Artvin Çoruh Üniversitesi; 2008’de 2 fakülte ve 1 Yüksekokul bünyesindeki toplam 4 bölümde lisans; 2 meslek yüksekokulu bünyesindeki toplam 10 programda ön lisans olmak üzere 1.867 öğrenciye, 28’i öğretim üyesi olmak üzere toplam 62 akademik personel ile öğretim hizmeti vermekteydi. Üniversitemiz; bugün 2 Enstitü, 8 Fakülte, 1 Yüksekokul, 7 Meslek Yüksekokulunda 69 bölüm ve programda 510 öğretim elemanı, 270 idari personelle 8000 öğrencisiyle eğitim öğretim hizmetine devam etmektedir. Akademik örgütlenmedeki gelişmelere paralel olarak eğitim binalarında da hızlı bir yapılaşma süreci gerçekleştirilmiştir. Bu bağlamda, Seyitler Yerleşkesi’nde; Orman Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi; Hopa Yerleşkesinde Hopa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Hopa Meslek Yüksekokulu; Şehir Yerleşkesi’nde ise Eğitim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Artvin Meslek Yüksekokulu eğitim ve hizmet binaları bulunmaktadır. Bunların dışında Seyitler Yerleşkesinde, bilimsel araştırma alt yapısını güçlendirme amacıyla hizmete açılan Merkezi Araştırma Laboratuvarı, üniversitemizin bilimsel araştırma kapasitesini önemli ölçüde artırması, dış paydaşlarımızın da araştırma ihtiyaçlarına cevap vermesi beklenmektedir. Eğitim-öğretim ve araştırma birimlerine ilave olarak yerleşkelerimizde öğrencilerimiz için sosyal, kültürel ve sportif alanlarda hizmet sunan tesisler inşa edilmiştir. Aynı zamanda Şehir Yerleşkesinde Nihat Gökyiğit Kongre Kültür Merkezinin hizmete açılması ile birlikte, üniversitemizin ve Artvin’in kongre, konferans, konser ve benzeri faaliyetleri için önemli bir eksikliği giderilmiştir. Sonuç itibari ile kurulan yeni akademik ve idari birimleri, akademik örgütlenmesi, yapılan eğitim öğretim ve araştırma merkezleri ve sosyal donatıları ile gelişimini başlangıçta öngörülen hedeflere uygun olarak sürdüren Artvin Çoruh Üniversitesi; bugün gelinen aşamada ülkemiz yükseköğretim kurumları içinde saygın yerini alarak, sahip olduğu misyon, vizyon ve değerleri ile her geçen gün hedefine bir adım daha yaklaşmaktadır."