Tolga YILDIRIM/ANTALYA, () - EĞİTİM ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim- Sen) Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, 3.5 yıl önce düzenledikleri piknikte mangal yakıp rakı içen ve 'Lisede ahlaksızlık' başlığıyla bir gazetede haber olan öğretmenler hakkında Gezi olaylarına katıldıkları, öğrencileri teşvik ettikleri suçlamasıyla inceleme başlatılmasına tepki gösterdi. Öztürk, "Sendikamız üyelerine karşı baskı ve mobbing uygulamalarıyla karşı karşıyayız" dedi.
Antalya'da Eğitim Sen üyeleri, 3.5 yıl önce düzenledikleri piknikte mangal yakıp rakı içen ve 'Lisede ahlaksızlık' başlığıyla bir gazetede haber olan öğretmenler hakkında bu kez Gezi olaylarına katıldıkları ve öğrencileri teşvik ettikleri suçlamasıyla inceleme başlatılmasını protesto amacıyla Antalya Lisesi önünde bir araya geldi. Basın açıklamasına haklarında inceleme başlatılan 8 öğretmen de katıldı.
Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Öztürk, Türkiye'nin bir çok yerinde olduğu gibi Antalya'da da Gezi Parkı olayları ile ilgili keyfi hukuksuz incelemeler ve soruşturmalar başlatıldığını belirterek, "Özellikle sendikamız üyelerine karşı baskı ve mobbing uygulamaları ile karşı karşıyayız" dedi. Antalya Lisesi'ndeki 8 öğretmenin Gezi olaylarına katıldıkları ve öğrencileri teşvik ettikleri gerekçesiyle haklarında yapılan incelemeyi eleştiren Öztürk, şunları söyledi:
"Bu inceleme kapsamında arkadaşlarımıza 'Gezi olaylarına katıldınız mı? Facebook sayfanızda Gezi ile ilgili paylaşımlar size mi ait? Öğrencileri AKP il binasını taşlamak için yönlendirdiniz mi? Öğrencileri sokak eylemine teşvik ettiniz mi? Eyleme katılan öğrencilerin devamsızlıklarını sildiniz mi? Facebook'ta motor resmi göstererek eylemlere bu motorla mı gidiyorsunuz?' gibi sorularla tam bir hukuk skandalı yaşanmaktadır."
Öztürk, Antalya Lisesi'ndeki öğretmenler hakkında bir gazetede çıkan haber sonrası yapılan incelemede gazetenin her bir öğretmene 1500 lira tazminat ödediğini ve öğretmenlerin haksızlığa uğradığının belirlendiğini hatırlattı. Birçok okulda Gez Parkı olayları ile ilgili soruşturma yaşandığını aktaran Öztürk, eğitim emekçilerinin çeşitli soruşturmalarla taciz edildiğini söyledi. AK Parti hükümetinin sendika üzerindeki baskıyı son dönemlerde artırdığını vurgulayan Öztürk, "Öğretmenlik mesleğinin onuru arkadaşlarımızın sosyal ve ailesel çevresi, öğrencileri ile olan ilişkileri yok sayılmakta, adeta bir linç kampanyası yürütülmektedir" diye konuştu.
Basın açıklamasına katılan Eğitim Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Mustafa Ecevit ise Türkiye'de birçok okulda benzer soruşturmaların yaşandığını dile getirdi. İktidar ile halk arasında ciddi anlayış farklılığı olduğunu ve iktidarın yarattığı değerlere sahip çıktığını ve koruduğunu söyleyen Ecevit, "Tivitır mivıtır dersiniz, birileri de size Tayyip mayyip der. Bu ülkede demokrasi hak arama, örgütlenme, ifade özgürlüğüdür. Eğer bunları engellerseniz biz her türlü barışçı demokratik eylemi yapma hakkını ortaya koyarız" dedi.

TY(SU/SS) (FOTOĞRAFLI)