Mustafa KOZAK/ ANTALYA, () - ANTALYA’nın ilk özel havacılık meslek lisesi, Lara’da açıldı.
Altın Kanatlar Anadolu Havacılık Meslek Lisesi adını taşıyan okulun açılışı törenle yapıldı. Açılışa Vali Sebahattin Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, DHMİ Antalya Başmüdürü Osman Serdar’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.
Güzeloba Mahallesi Yaşar Sabutay Bulvarı üzerindeki okulda yapılan açılışta Vali Öztürk, okulun kurucularından işadamı Nazım Karaman, yönetmen sinema yapımcısı Mustafa Güneş, Yrd. Doç Dr. İbrahim Balık, Ali Bülbül ile Muhammet Erdem’den bilgi aldı. 2014-2015 eğitim ve öğretim dönemiyle birlikte kapılarını açmaya hazırlanan lise, havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Kabin hizmetleri, uçak bakım ve lojistik gibi bölümlerde eğitim verecek okulda, yabancı dil ağırlıklı olacak. Okuldan mezun olanlar isterse sektörde hemen çalışabileceği gibi alanlarıyla ilgili 2 yıllık yüksek okullara sınavsız girebilecek. Kendileriyle ilgili 4 yıllık programlara yerleştirilmek istendiklerindeyse ek puan avantajından yararlanacak.
Toplam 6 bin 500 metrekare kapalı alanı, kapalı spor salonu, uygulamalı sınıfları ve laboratuvarları bulunan okulda yaklaşık 400 öğrencinin eğitim görmesi planlanıyor. Okulun genel koordinatörü İbrahim Balık, yaklaşık 5 yıllık bir hazırlıktan sonra Altın Kanatlar Anadolu Havacılık Meslek Lisesi’ni açtıklarını söyledi. Son 10 yılda hızla büyüyen Türkiye’de en hızlı büyüyen sektörün havacılık olduğunu, bu sektöre nitelikli insan gücü temin etmek amacıyla böyle bir okulu açmaya karar verdiklerini anlatan Balık, "Antalya’da ilkini açtığımız bu okula önümüzdeki süreçte Türkiye’de ve yurtdışında yeni şubeleri de ekleyeceğiz. Türkiye bölgenin uluslararası havacılık üssü olacaktır" dedi.
Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da mesleki eğitimin önemine dikkat çekti. Vali Öztürk ise Türkiye’nin hala mesleki eğitimde Avrupa’ya kıyasla çok gerilerde olduğunu söyledi. Açılacak yeni okulların bu açığın kapatılmasına katkıda bulunacağını belirten Vali Öztürk, Türkiye’de Antalya ile birlikte 5 ilde bulunan havacılık meslek liselerinin de sektöre güç katacağını kaydetti.

FOTOĞRAFLI