Eser AYDIN/MUŞ, () - ELAZIĞ'da öğretmenlik yapan Muşlu Derya Avcı, hafta sonları geldiği memleketindeki Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulunun duvarlarını Telli turna resimleriyle süslüyor.
Hafta sonları görev yaptığı Elazığ'dan Muş'a gelen öğretmen Derya Avcı, Saray Mahallesindeki Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulunun duvarlarına özellikle Telli Turna ile diğer hayvan figürlerini çiziyor. Okuldaki çalışmalara Şubat ayında başladıklarını ifade eden Avcı, "Elazığ'da öğretmenim. Hafta sonları memleketim olan Muş'a geliyor hem ailemle görüşüyor, hem de ana okulanun duvarlarına resimler yapıyorum. Duvarlara hangi resimleri yapacağımıza okul müdürü, müdür yardımcısı, öğretmen ve öğrenciler ile Muş Alparslan Üniversitesinde görevli Doç. Dr. Serdar Seven'in görüşlerini alarak başladım. Uzay derinliğinden, yöremize has telli turnalara kadar kuşları resimledim. Çalışmalarımızda Muş Ovasının güzelliklerini, çocuklara hayvan sevgisini aşılamaya çalıştık. Bu çalışma ile birlikte öğrencilerin okula severek geldiğini görebiliyoruz" diye konuştu.
Mesleğinde 21'inci yılını dolduran Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Müdürü Sabri Öncel okulun duvarlarına hayvan figürleri çizmedeki amaçlarının öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak olduğunu söyledi. Tabiatta sadece insanların olmadığını hayvanların da bu dünyada yaşam sürdürdüğünü öğretmeye çalıştıklarını ifade eden Öncel, "Her canlının mutlaka bir yaratılış amacı vardır. Hayvanlar bizler için son derece öneme sahip olan canlılardır. Canlılar ile dostluk kurmak bazen insanlar ile dostluk kurmaktan daha iyi olabiliyor. Hayvan sevgisi aşılanan insan yaşamını sürdürürken bütün canlılara gerekli saygı ve sevgiyi gösterebiliyor. Bu nedenledir ki küçük yaştan itibaren çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamakta fayda var. Çocuklar gelişimlerini bir bütünlük içinde tamamlarlar" dedi.

FOTOĞRAFLI