‘AĞAÇ yaşken eğilir’ düşüncesiyle uzun yıllardır okulların kütüphane oluşturmaları için çalışmalar yapan Adore Mobilya, eğitime destek projelerine devam ediyor.

Eğitimin ilk adımı olan okuma alışkanlığının gelişmesi için fiziki koşulların da önemli olduğuna dikkat çeken Adore, özellikle ilkokullara kitaplık ve çalışma masası hediye ederek, kütüphane odaları hazırlanması veya eskilerin yenilenmesi konusunda destek veriyor.

Firma yetkilileri yaptıkları açıklamada, “Çocuklar günün büyük bir kısmını okullarda geçiriyor. Sağlığa zararlı olmayan malzemelerden üretilmiş, fonksiyonel ve ergonomik okul mobilyaları öğrencilerin okulda keyifli vakit geçirmesinde, konsantrasyonunu ve başarısını artırmada önemli bir rol oynuyor. Uzman olduğumuz bu konuda okullara destek olmak bize düşüyor ve bunu memnuniyetle yapıyoruz” dedi. Okullardan gelen talep ve başvuruların belli kriterlerin dikkate alınarak incelendiğini dile getiren yetkililer, bunun sebebini, “Bu kriterler ihtiyaç sahibi okulların belirlenmesi ve yardım yapılabilmesi için çok önemli” şeklinde açıkladı.

Yeni bir kütüphane kurulması ve yenilenmesi çalışmalarında ilköğretim okullarına öncelik veren firma son olarak kütüphaneleri bulunmayan, Manisa’nın Köprübaşı ilçesindeki Alanyolu İlköğretim Okulu ve Kars’ın Selim İlçesindeki Kara Hamza Köyü İlkokullarına yeni kütüphaneler kurdu.

İhtiyaç sahibi okullar firmaya, www.adoremobilya.com adresinden ulaşıp iletişime geçebiliyor. Ancak başvuruların öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen resmi mail adresleri üzerinden gerçekleşmesi gerekiyor. Gerekli incelemelerin ardından şartları uygun olan okula kitaplık, çalışma masası gibi ürünler Adore Mobilya tarafından ulaştırılıyor.

(FOTOĞRAF)