MUĞLA’da Açık Öğretim Fakültesi’ne (AÖF) kayıtlarını yaptırmak ve yenilemek isteyenler, öğrenci kayıt bürosu önünde 500 metrelik kuyruk oluşturdu. Sık sık sıra nedeniyle tartışma yaşanırken, beklemekten sıkılan bazı adaylar ise gazete ve kitap okumayı tercih etti.

Turgutreis Caddesi üzerinde sabah saatlerinde Açık Öğretim Fakültesi Muğla İl Bürosu önünde sıraya giren öğrenciler, kayıtlarını yaptırabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Dijital fotoğraf uygulaması nedeniyle birçok öğrenci sıkıntı yaşarken, 30 Eylül’de başlayan kayıtlar bugün sona erecek. 24-25 Ekim tarihlerinde mazeretli olanların kayıtları yapılacak. Kuyrukta beklemekten sıkılan bazı adaylar güneşten korunmak için ellerindeki kayıt belgelerini başlarına tuttu, bazıları ise gazete ve kitap okumayı tercih etti. Adaylar işlemlerin yavaş olduğunu belirterek, tepki gösterdi.

Sıra bekleyen öğrencilerden Altınay Korkmaz, "Artık hastanede bile insanlar bu kadar sıra beklemiyor. Vatandaşın devlet kapısındaki çilesi ne zaman bitecek? Kayıt yaptırmak için geldim. Saat 06.00'dan beri bekliyorum. Hangi çağda yaşıyoruz. Bütün üniversitelere internetten kayıt yapılabiliyorken Anadolu Üniversitesi’ne yapılamamasını anlayamıyorum. İnsanlara işkence etmek hoşlarına gidiyor. Bu görüntü yakışıksız. Her yıl bu sıkıntıları yaşamaktan bıktık artık. Buna bir çare bulunması gerek. Kahvaltı bile edemeden kuyruğa girdik. Öğlen oldu, sıramızı kaybederiz diye, yemek yemeye gidemiyoruz" dedi.
Öğrencilerden Mehtap Akarsu ise "İki gündür sıra bekliyorum. Bugün 4 saatte 15 metre ilerleyebildik. Bir türlü sıra gelmiyor. Bu kadar insana çile çektirmenin ne anlamı var? Güvenlik yok, yetkililer yetersiz kalıyor. Sabahtan beri kaç tartışma yaşandı. Zaten sinirler gergin, bir de buna insanların anlayışsızlığı eklenince durum daha da içinden çıkılmaz hale geliyor" diye konuştu.