Ömer GÖREN / İSTANBUL, () - “Kitap Bağışla Bize, Okusun Tüm Türkiye” sloganıyla kitap bağışı kampanyası düzenleyen Kadıköy Belediyesi ve “Herkese Her Yerde Kitap Vakfı," daha iyi bir Türkiye yaratmak için yurt genelindeki 500 okula 50 bin kitap göndermek için kolları sıvadı.
Kadıköy Belediyesi ve “Herkese Her Yerde Kitap Vakfı” tarafından organize edilen projeyle, okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması ve okumak isteyen herkesin rahatlıkla kitaplara ulaşımının sağlanması hedefleniyor.
Bu güne kadar yaklaşık 200 ihtiyaç sahibi okula 69 bin kitap gönderdiklerini belirten Herkese Kitap Vakfı Kurucu Genel Başkanı Bülent Şenver, başlattıkları kampanyayla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “ Türk halkı yeterli kitap okumuyor. Yapılan araştırmalarda okuma yeterliliği konusunda 65 ülke arasında 42’ inci sıradayız. İhtiyaç maddeleri sıralaması yapıldığında halkımız kitabı 235’inci sıraya koymuş. Darbeli matkap bile kitaptan daha öncelikli bir sırada yer alıyor. Daha iyi bir Türkiye yaratmak istiyorsak çocuklarımıza ve gençlerimize kitap okumayı sevdirmeliyiz. İhtiyaç sahibi gençler okusun diye verebileceğiniz evinizde muhakkak birkaç kitabınız vardır. Kadıköy Belediyesi ile imza attığımız bu özel ve anlamlı projemize tüm halkımızın katılımını bekliyoruz” dedi.
12 Temmuz Pazar günü 10:00-17:00 saatleri arasında Kadıköy Kalamış Parkında gerçekleştirilecek olan kitap bağışı kampanyasına; Sunay Akın, Şevket Çoruh, Ali Sunal, Hüseyin Turan, Sezai Aydın, Murat Güloğlu, Günay Karacaoğlu gibi oyuncu, yazar ve gazeteci de “Biz bırakıyoruz sizde bırakın” videosu ile kampanyaya destek veriyor.    

(FOTOĞRAFLI)