Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK Mehmet Çelikel Lisesi'nden 30 ve 50 yıl önce mezun olanlar, okulun kuruluşunun 77'nci yıldönümü kutlamasında bir araya geldi.
Zonguldak'ta Mehmet Çelikel Lisesi'nin 77'nci kuruluş yıldönümü kutlamaları, Valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenle başladı. Llisenin 1964-65 ve 1984-85 mezunlarının buluştuğu törende anıta çelenk konulmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından folklor gösterileri yapıldı. Törende yıllar sonra bir araya gelen mezunlar birbirlerine sarılarak sevinçlerini paylaştı. 50 yıl önce mezun olan emekli diş hekimi 67 yaşındaki Ayten Köroğlu Topçuoğlu, okul yıllarında çekilen siyah-beyaz fotoğraflarını sınıf arkadaşlarına gösterdi. Okul yıllarına yeniden dönen mezunlar, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Mezunları arasında eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut, TBMM eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, eski bakanlar Mümtaz Soysal, Güneş Müftüoğlu, Hasan Akyol, eski milletvekilleri Ali Uzun, Sadık Tekin Müftüoğlu, Avni Gürsoy, Aysel Baykal, Cahit Arat, Burhan Karaçelik ve Mustafa Saraç ile gazeteciler Hikmet Bila, Fikret Bila, Teoman Erel, Muzaffer Soysal gibi isimlerin yanında çok sayıda belediye başkanı, genel müdür, şair, yazar ve milli sporcu yer alan Mehmet Çelikel Lisesi'nin kuruluş yıldönümü kutlamaları yarın pilav günüyle devam edecek.

FOTOĞRAFLI