İbrahim MAŞE/ MERSİN, ()-MERSİN'de hayata geçirilen AB Destekli proje ile farklı ülkelerden öğrenciler birlikte kitap okuma alışkanlığı ediniyor.
Proje kapsamında Almanya, İspanya, Norveç, Slovenya, Polonya'dan gelen öğrenci ve öğretmenler Mersin 3 Ocak Ortaokulu'nda Türk ev sahipleriyle bir araya geldi. 1 hafta süre ile Türk ailelerin yanında kalacak olan öğrenciler, kitap okumanın dışında farklı kültürleri öğrenme deneyimini yaşarken, yabancı öğretmenler de eğitim sistemi ile ilgili bilgi ediniyor. Projeye katıldıkları süre içerisinde birbirleri ile yakın ilişkilerde bulunan öğrenci ve öğretmenler, Türk mutfağından geleneksel lezzetleri de tatma imkanı buluyor. Özellikle 'Romeo ve Juliet' gibi klasik eserleri birlikte okuyarak değerlendiren öğrenciler, drama ve tiyatro yeteneklerini de sergiliyor.
Projenin asıl amacının öğrencilerde kitap okuma alışkanlığı yaratmak ve bu alışkanlığı sürdürülebilir kılmak olduğunu belirten Proje Koordinatörü Mehmet Boz, "Genel olarak çocuklarımızın kitap okuma alışkanlıklarını ilerletmek, çocuklarımızı kitap kurdu haline getirmek için yapılan bir proje. Bu projeyi 5 ülkenin katılımı ile gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızın okuma alışkanlıklarını ilerletebilmek için ebeveynlerin ve öğretmenlerin bu proje ile model olabilmesi önemli. Ebeveynler okursa, çocukların da kitap okuduğunu görmekteyiz"dedi.
Proje kapsamında Mersine gelen konuk öğrencilerden Astrid Sviund ile Laila Ortiz, "Projenin amacı okumak ve okumakla ilgili diğer ülkelerdeki öğrencilerin nasıl yol aldığını, ne yaptıklarını özellikle öğrenmek istiyoruz. Yeni insanlarla tanışmak gelenek ve göreneklerinizi öğrenmekten çok mutluyuz. Yeni bir ülkede yeni arkadaşlar edinmek çok güzel. Yanında kaldığımız ailelere çok teşekkür ederiz" diye konuştu.


FOTOĞRAFLI