İSTANBUL () - MATEMATİĞİN Türkiye’deki duayenlerinden Prof. Dr. Cemal Koç’un anısına düzenlenen 5. Cemal Koç Cebir Seminer Günleri,  bu yıl İstanbul Kültür Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

Matematik Vakfı’nın kurucularından, aynı zamanda uluslararası platformda geleneksel hale gelen Antalya Cebir Günleri’nin de fikir babası ve kurucularından Prof.Dr. Cemal Koç anısına her yıl geleneksel olarak düzenlenen “5th Cemal Koç Algebra Days” (5. Cemal Koç Cebir Seminer Günleri) etkinliğine, bu yıl İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Matematik Bölümü ev sahipliği yapıyor.

Türkiye’nin önde gelen matematikçilerinden, cebir ve sayılar teorisi alanında pek çok araştırması bulunan Prof. Dr. Cemal Koç’un ölümünden sonra ilk kez 2013 yılında Doğuş Üniversitesi’nde, ardından sırasıyla Düzce Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlik, bu yıl da 29 Nisan Cumartesi günü saat 9.00’da İKÜ Ataköy yerleşkesinde bulunan Erdal İnönü Seminer Salonu’nda gerçekleşecek.

Türkiye’nin değişik kentlerinden birçok matematikçinin konuk olacağı seminerde Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gülin Ercan ile Prof. Dr. Mahmut Kuzucuoğlu, Boğaziçi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Olcay Coşkun, Sabancı Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cem Güneri ve Yeditepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. İlhan İkeda da konuşmacı olarak yer alacak.

(FOTOĞRAFLI)