Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Sivas Günleri''nin açılışına katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Sivas'a yakışır hizmeti sunmak için hep beraber bir platform oluşturulmuş olmasını memnuniyetle karışladığını belirtti.

İstanbul'da Sivaslıların büyük bir güç olduğunun herkesin farkında olduğunu belirten Bağış şöyle konuştu;

“Türkiye her alanda farklı noktaları yakalamaya başladı. Sivas da Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanındaki Sivaslılar da bundan nasibini alıyor. Bugünün Türkiye’si artık eski Türkiye değil. Bugünün Türkiye’si Avrupa'nın 6'ncı, dünyanın da 15'inci en büyük ekonomisi. Bu yılın ilk yarısında yüzde 10,2 büyüyen ekonomimiz artık dünya rekorlarını zorlamaya başladı. Artık Türkiye, Çin, Brezilya, Rusya, Hindistan gibi ekonomik motorlarla, ekonomik potansiyeli dünyanın cazibe merkezi haline gelen ülkelerle birlikte anılıyor. Artık Türkiye, sadece bölgesinin değil, dünyanın parlayan yıldızlarından biri”

Türkiye’nin Avrupa’nın güvenlik ve savunma politikalarında en kritikrollerden birini üstlendiğini hatırlatan Bağış, Avrupa’nın enerji ihtiyaçlarının karşılanmasında en stratejik ülke konumunda bulunan Türkiye’nin bu vize çilesini çekmesinin tüm vatandaşların ağırına gidiyor ” şeklinde konuştu.

GERÇEK NEYSE ORTAYA ÇIKACAKTIR”


Programın ardından Harbiye’den Eyüp’e geçen Bağış, Feshane’de düzenlenen Sivas günleri etkinliğine katıldı. Burada bir konuşma yapan Bağış, sözü Helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’na getirerek, ” Hepinizin sayın Yazıcıoğlu’nu rahmetle andığınızı biliyorum. Aynı çatı altında birlikte milletvekilliği yaptığım için grur duyuyorum. Türkiye’de herşeyin eninde sonunda ortaya çıktığı bir dönemde. Bütün araştırmalar sonuna kadar yapılacak. Gerçek neyse ortaya çıkacaktır. ” dedi.

 HER ZAMAN GÜÇ BİRLİĞİ İÇİNDE OLUN

İstanbul'da çok sayıda Sivas kökenli milletvekili ve belediye başkanı bulunduğunu kaydeden Bakan Bağış, Sivaslıların, İstanbul'un dünyanın en önemli şehirlerinden biri olmasında büyük payı olduğunu söyledi. Bağış Sivaslılardan da her zaman güç birliği içerisinde olmalarını isteyerek tamamladığı konuşmasından sonra standları gezdi ve yöresel kültür hakkında bilgi aldı.



İstanbul Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul’da bir dizi programa katıldı. İlk olarak Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen 25. Avrupa İnsan Yönetimi Konferansına katılan Bağış, vize kolaylığıyla başlayan sürecin, asıl hedefleri ve beklentileri
olan vize muafiyetine doğru hızla ilerleyeceğini söyledi.