Türkiye'den Yunanistan'a özel araçları ile gidecek olanlara uluslararası pasaport alma zorunluluğu kalktı. Bundan sonra Türk pasaportları Yunanistan'da da geçerli olacak. Böylece Yunanistan'a gidecek olan Türkler bir yıllık bedeli 380 TL olan uluslararası ehliyet edinme zorunluluğundan kurtulmuş olacak.

Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye'nin de taraf olduğu 1968 tarihli Viyana Karayolu Trafik Sözleşmesi'ne getirilen değişikliklerin Yunanistan tarafından kabul edilerek 10 Haziran 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandığı Yunanistan’ın Ankara Büyükelçiliği tarafından resmi makamlarımıza bildirilmiştir. Sözkonusu değişiklikler çerçevesinde; aşağıda kayıtlı belgelerin, hamilleri Yunanistan'da daimi ikamet etmemek şartıyla geçerlilikleri Yunan makamlarınca tanınacaktır:

-Sözleşmenin 6. ekinin hükümlerine göre ilgili Türk makamlarınca verilen tüm geçerli sürücü belgeleri,
-Sözleşmenin 7. eki hükümlerine uygun olarak düzenlenmiş olan ve Türkiye'de kullanılan tüm uluslararası geçerli sürücü belgeleri."

ŞİMDİYE KADAR NASILDI

Türkiye'den Yunanistan'a özel araçları ile gidecek olanlar için şimdiye kadar uluslararası pasaport alınması mecburiydi. TURİNG'in Levent'teki merkezinden veya İpsala'daki sınır kapısından alınabilen bu ehliyeytler için yıllık 380 TL ödenmesi gerekiyordu. Ehliyetin 1 yıl sonunda yenilenmesi durumunda ise ücretin yarısını ödemek yeterli oluyordu.

Yeni kararla birlikte kendi araçları ile sınırı geçecek sürücüler sadece sigorta parası ödeyecek. Onun da bedeli 15 gün için ortalama 60 euro.