Sosyal medya kavramının vazgeçilmez adreslerinden olan ve yakın zamanda Türkçe dil desteği vermesiyle bir çok Türk kullanıcıya sahip olan Twitter 6.yaşını kutluyor.

Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey ilk twitt'ini 21 Mart 2006'da göndermişti.

Kullanıcılarına tvît (tweet, İng. cıvıldama) adı verilen 140 karakterlik metinler yazma imkânı veren Twitter, çeşitli araçlarla daha etkin kullanılabilen bir yeni nesil iletişim aracı.

2008'deki ABD seçimlerinde özellikle Barack Obama tarafından sıklıkla kullanılan Twitter'dan Türkiye'deki son yerel seçimlerde de yararlanılmıştı. Twitter, sosyal medyanın en popüler araçlarından biri olarak gösterilmekte.

2006 yılında Jack Dorsey tarafından geliştirilmesinden bu yana Twitter, dünya çapındaki popülaritesini gün geçtikçe arttırmış ve içerdiği uygulamaların programlama arayüzünün kısa mesaj gönderim ve alımı konusundaki olanaklarıyla internet dünyasının SMS'i olarak anılmaya başladı. 25 Nisan 2011 tarihinden itibaren Türkçe olarak kullanılabiliyor.

Twitter üzerindeki kullanıcıların etkisinin takipçi sayısından ziyade kullanıcının tweetlerine gelen retweetlere bağlı olduğu söyleniyor.

TWİTTER KISALTMALARI

Top Trend (TT): Sağ taraftaki en çok konuşulan konuların listelendiği alana Top Trend denir.

Friday Follow (FF) : Bu kısaltma ile takip ettiğiniz kişilerin sizi de takip etmesi için. Sadece cuma günleri yapılır.

Retweet (RT): Başka bir twitter kullanıcısının twit'ini sizin takipçilerinizde görsün diye retweet tuşuna basıp sizin profilinizde görünmesi.