İngiltere ile Fransa arasındaki tünelde yolculuk yapan Eurotunnel treni, İngiltere kıyılarından ayrıldıktan yaklaşık 12 kilometre sonra elektrik kesintisi yüzünden arızalandı. Arıza yüzünden yaklaşık altı saatlik gecikmeler yaşanırken yolcular da iki saat boyunca trenin içinde sıkışıp kaldı.

Fırsattan istifade tünelde fotoğraf çeken yaklaşık 400 yolcu ve dört köpek, arızalanan trenden tahliye edilip, kendilerini almaya gelen bir diğer trene aktarıldı. Yolcular güvenli bir şekilde Fransa'ya ulaştırıldı ancak bu sefer de diğer trende kalan bagajlarını beklemeye başladı.

1988 yılında inşaatına başlanan ve 1994'te açılan Manş Tüneli, İngiltee'yi Avrupa kıtasına bağlıyor. Tünelin en dipteki noktası 75 metre derinliğe sahip. Yaklaşık 50,5 kilometre uzunluğundaki bir demiryolu tüneli olan Manş Tüneli'ni yüksek hızlı Eurostar trenleri ile otomobil ve diğer araçlar için kullanılan Eurotunnel servisleri kullanıyor. Londra'dan Eurostar trenine binen bir yolcu, Paris'e veya Brüksel'e kadar demiryoluyla ulaşabiliyor.