ASALA terör örgütü tarafından katledilen Türk diplomatlar New York'un Times Meydanı'nda anıldı.

Young Turks Derneği tarafından bu yıl 9. kez düzenlenen "Ermeni Yalanlarına Son ve Şehit Diplomatları Anma" mitingine çok sayıda vatandaş katıldı.

New York Polis Teşkilatı'nın (NYPD) aldığı güvenlik çemberi içinde bir araya gelen çok sayıda Türk vatandaşı Ermeni soykırımı iddialarına da 'hayır' dedi. Türk, Azerbaycan ve Amerikan bayraklarının açıldığı mitinge bazı aileler çocukları ile birlikte katıldı. Gösteride, ASALA terör örgütü tarafından katledilen Türk diplomatların resimleri taşındı. Amerikan milli marşı ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalarla devam eden mitingte, Türk gençleri Ermeni soykırım iddialarının asılsız olduğunu anlatan broşürler dağıttı.

Mitingde konuşma yapan Young Turks Dernek Başkanı Tulga Tekman, Ermeni soykırımı iddialarına karşı çıktı ve gerçekleri tüm dünyanın bilmesi gerektiğini söyledi. Tekman, son yıllardaki protestolar sonrasında Ermeni lobisinin panik yaptığını belirtti. Tarihin gerçeklerini herkese anlatmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Tekman, "Güçlü olmak için önce aramızda birlik ve beraberliğimizi sağlayıp pekiştirmemiz lazım. İnanıyorum ki gerekli olan birlik sağlandıktan sonra, daha güçlü bir şekilde tepkimizi dile getiririz." diye konuştu.

Tennessee Üniversitesi öğretim üyesi ProfesörMichael Gunter ise Osmanlı Devleti'nde Ermeni vatandaşların Birinci Dünya Savaşı sırasında hayatını kaybettiğini belirterek, tarihin bu döneminde farklı milletlerden birçok insanın öldüğünü hatırlattı. Türklerin sözde soykırım ile ilgili herhangi bir kesimden özür dilemesine gerek olmadığını da söyleyen Prof. Dr Gunter, tarihin iyi araştırılması gerekiğinin üzerinde durdu.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Ali Çınar ise Ermeni soykırımı iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Çınar, başta Ermenistan olmak üzere bunu herkese anlatacaklarını ifade etti.

Azerbaycan Milletvekili ve Dünya Azerbaycan Kongresi Genel Başkanı Sabir Rüstemhanlı, Ermeni meselesi ile Türkiye'nin uluslararası alanda yaralanmasını amaçlandığını söyledi. Ermeni sorunu ile ilgili yakından ilgilenen dünya ülkelerini eleştiren Rüstemhanlı, birlik oldukları halde hiç kimsenin kendilerine zarar veremeyeceğini ifade etti. Protesto sırasında devamlı mehter marşının çalınması ise dikkat çekti.

Protesto gösterisine Azerbaycan dernekleri de destek verdi.
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it