ABD’li ünlü aktör Leonardo DiCaprio dün Birleşmiş Milletler oturumunda yaptığı ders niteliğindeki konuşmayla iklim değişikliğine dikkat çekti ancak sahip olduğu dört evi, özel jeti ve bir petrol zengininden kiraladığı dünyanın en büyük beşinci yatından bu konuşmasında hiç bahsetmedi.

Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi'nde dün yaptığı konuşma sonrası DiCaprio, kartvizitine ‘dünyanın bir numaralı iklim değişikliği aktivisti’ yazdırmayı başardı ancak ‘jet sosyete’ yaşam tarzı ve mal varlığıyla eleştirilerin hedefi olmaktan kaçamadı.


Leonardo DiCaprio'nun bu sene yaptığı tatillerden biri de Fransa'nın Nice kentine oldu. Aktör özel jetinden indiğinde böyle görüntülenmişti.
Geçtiğimiz günlerde New York’ta 400 bin kişinin katılımıyla, ülkelerin karbon salınımını azaltmasına dikkat çekmek için yapılan ‘İklim Yüryüşü’ne katılan; ardından BM toplantısında iklim değişikliğinin tehlikelerine dikkat çeken bir konuşma yapan 39 yaşındaki ünlü aktörün özel jetiyle sadece bu yıl en az 20 kez tatile gittiği, sayısız kez Los Angeles-New York arasında uçtuğu biliniyor.

Hafta sonu New York'taki yürüyüşe katılan DiCaprio, muhabirlerin yaşam tarzına yönelik sorduğu soruları yanıtsız bırakmıştı.
220 milyon dolarlık mal varlığı olan aktörün tatilleri arasında Fransız Alpleri, Fransız Rivierası, Miami’de iki kez deniz tatili, Dünya Kupasını izlemek için Brezilya’ya gitmesi ve ‘Wolf of Wall Street’ filminin tanıtımı için Londra ile Tokyo’ya yaptığı seyahatler de bulunuyor.


Leonardo DiCaprio'nun Arap petrol zengininden kiraladığı Topaz isimli, dünyanın en büyük 5'inci yatı. Aktör, Brezilya'daki Dünya Kupası'nı izlemeye bu yatla gitti.

Leonardo DiCaprio'nun son olarak Palm Springs,California'da aldığı 6 yatak odalı malikanenin değeri 5.2 milyon dolar.

Hollywood tepelerinde sahip olduğu bu arazide iki malikanenin birleşiminden oluşan, içinde basketbol sahası bulunan bir evi var.

Dünyayı özel yetiyle gezmesinin yanı sıra DiCaprio bisiklete de biniyor. Bu kare geçtiğimiz ağustos ayında New York'ta çekildi.

Leonardo DiCaprio aynı zamanda 2008 yılından beri New York'taki bu çevre dostu binada ev sahibi.
DiCaprio dünya liderlerine yönelik yaptığı konuşmada, “Burada ya tarih yazarsınız ya da tarih tarafından alaşağı edilirsiniz” dedi ve tüm dünyayı kirliliği azaltmak ve karbondioksit salınımına ‘fiyat biçilerek’ bunu yapan ülkelerin cezalandırılması çağrısında bulundu.