Tayland polisi başkent Bangkok’tan Las Vegas’a gönderilmeye çalışılan bir paketin içinde vücut parçaları bulduklarını açıkladı.

Paketin içinde bir bebek kafası, bir dizi bebek ayağı ve küçük bir kalbin yanı sıra, bir yetişkinin vücudundan kesildiği anlaşılan, üzerinde dövme olan bir deri tabakası da bulunduğu belirtildi.

Kargo şirketi çalışanlarının polise haber vermesi üzerine paketleri gönderen iki ABD'li turist, gözaltına alındı. Söz konusu vücut parçalarını Bangkok'ta bir dükkanda bulduklarını ve şaka yapmak için Las Vegas'taki arkadaşlarına postaladıklarını söyleyen 31 ve 33 yaşındaki turistler, sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı.


Polisin düzenlediği basın toplantısına bir dövme uzmanı da katıldı.
Taylandlı yetkililer vücut parçalarının içi formaldehit çözeltisiyle doldurulmuş kavanozların içinde olduğunu söyledi.



Polis komiseri Chawalit Prasopsin, AFP’ye yaptığı açıklamada, “Parçalar tek bir vücuttan gelmiyor. Adli tıp uzmanları organların doğmuş bebeklerden mi yoksa fetüslerden mi geldiğini anlamak için bir dizi test yürütüyor” dedi.


2012 yılında da ülkede pişirilip altın tozuyla kaplanmış insan fetüsleri içeren bir paket bulunmuş, fetüslerin bir kara büyü ritüelinin parçası olduğu tespit edilmişti.