Suriye’nin kuzeyindeki İdlib’in Türkiye sınırındaki Selkin kasabasında toplantı halindeki El Nusra Cephesi liderliğinin hedef alındığı saldırıda, aralarında örgütün askeri komutanı Ebu Hammam eş-Şami’nin de bulunduğu en az dört kişi öldü.

Saldırının ardından ABD öncülüğündeki koalisyon hedeflerinin El Nusra Cephesi’ni hedef aldığı iddia edilse de, koalisyon adına yapılan açıklamada, son 24 saat içinde İdlib’in yaklaşık 300 kilometre mesafede herhangi bir yerin vurulmadığı belirtildi.

Suriye ordusuysa saldırıyı üstlenirken, El Nusra lider kadrosundan 18 kişinin öldürüldüğünü iddia etti.

Saldırıda örgütün lideri Ebu Muhammed el-Culani’nin de yaralandığı iddia ediliyor.

El Nusra Cephesi’ne yakın kaynaklarsa, saldırıda eş-Şami’nin yanı sıra örgütün kurucularından Ebu Ömer el-Kürdi, Ebu Musab el-Filistini ve Ebu Bera el-Ensari’nin öldüğünü doğruladı.

El Kaide’nin Suriye kolu olan El Nusra Cephesi, Suriye’nin kuzeyinde ABD’nin doğrudan desteklediği Hazm Hareketi ve Suriye Devrimciler Cephesi’ni tasfiye ederek, silahlarına el koymuştu. Örgüt, bu tasfiyelerin ardından Suriye’nin kuzeyindeki silahlı grupların arasında, Irak ve Şam İslam Devleti’nden sonra en büyük ikinci güç haline gelmişti.