Suriye'de yönetime karşı gösteriler 10'uncu ayına girerken ülke genelinde çıkan olaylarda şu ana kadar 7 bin 191 kişi öldü. 20 bin kişinin kayıp olduğu Suriye'de 18 bin tutuklu bulunuyor.

Arap Baharının son halkalarından biri olan Suriye'de yönetim karşıtı gösteriler devam ederken ülkede kan akmaya devam ediyor. Şiddetin giderek arttığı ülkede, ölü sayısı artarken, çıkan olayların bilançosu da gittikçe ağırlaşıyor. Suriye İnsan Hakları Komitesi, ülkede yaklaşık 10 ay boyunca çıkan olaylarda ölen, tutuklanan ve kayıp kişilerin yanı sıra ve hangi şehirde ne kadar kişinin öldüğü ile ilgili bir istatistik yayınladı. Bu istatistik çalışmaya göre Suriye’de 15 Mart 2011 tarihinden 1 Ocak 2012 tarihine kadarki süre zarfında ülke genelinde 7 bin 191 kişi ölürken, 18 bin tutuklu ve 20 bin kişinin ise kayıp ve akıbeti bilinmiyor.

Suriye İnsan Hakları Komitesi, doktor, avukat,öğretim görevlilerinin olduğu 246 üyesi ile ülkede geniş çaplı bir araştırma sonucunda ülkedeki olayların bilançosu ile ilgili belgeleriyle detaylı bilgilere ulaştığını aktardı. Ölen, tutuklu bulunan ve kayıp olanların aileleri ile görüşülerek, bu bilgilere ulaştıklarını ifade eden Suriye İnsan Hakları Komitesi ülkede meydana gelen olaylar ile ilgili çok detaylı bilgilere ulaştığını belirtti.

İnsan Hakları Komitesi yaptığın açıklamada ise elde edilen bilgi ve belgelerin isteyen herkesle paylaşabileceklerini kaydetti. "Elde edilen bilgi ve belgeler kimden istenirse istensin, ister uluslararası ister hukuk, ister basın kuruluşları olsun, Suriye halkını maruz kaldığı bu insanlık dışı cinayetleri, uluslararası hukuka aykırı bu olaylar ile ilgili tüm belgeleri detayıyla paylaşılmaya hazırdır.” denildi.