Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Tayland ve Çin’i kapsayan Uzakdoğu ziyareti için bu sabah başkent Duşanbe’den törenle uğurlandı. Rahman Uzakdoğu temaslarına Tayland’dan başlayacak . Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej iler görüşecek Rahman, daha sonra Başbakan Yingluck Shinawatra ve diğer üst düzey yetkililerle bir araya gelecek.

Tacik liderin Tayland ziyareti kapsamında ilişkilere yeni bir ivme kazandıracak bir takım anlaşmalara imza atılması bekleniyor.

Rahman, Bangkok ziyareti çerçevesinde Uluslararası Su Forumu’na da katılacak. Rahman, Asya Kalkınma Bankası Başkanı Takehiko Nakao ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Noeleen Heyzer ile de bir araya gelecek.

Tacik Devlet Başkanı Rahman, Bangkok ziyaretinin ardından Pekin’e geçecek. Rahman, Çin'in yeni lideri Xi Jinping ile bir araya gelecek. Bu ziyaret iki ülke ilişkilerini stratejik ortaklık düzeyine taşıyacak.
Ziyaret kapsamında iki ülke arasında 10’ün üzerinde ikili anlaşmanın imzalanacağı kaydedildi. Anlaşma metninde “Tacikistan - Çin Stratejik İşbirliği Ortak Deklarasyonu” da var.