Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’nin Rusya’yı küçük düşürmek derdinde olmadığını, boyunduruğu altına almaya çalıştığını, bugüne kadar kimsenin bunu başaramadığını ve bundan sonra da başaramayacağı söyledi.
Rus resmi haber ajansı Ria Novosti’de yer alan habere göre, Birleşik Halk Cephesi forumuna katılan Rusya Devlet Başkanı Putin, bir konuşmacının ‘ABD, bizi küçük düşürmek istiyor’ yorumu üzerine, “Onlar bizi küçük düşürmek değil, bizi boyunduruğu altına almak istiyor. Kendi problemlerin faturasını bizim üzerimizden çözmek istiyorlar. Ancak tarihte kimse Rusya ile böyle bir şey yapamadı. Bundan sonrada yapamayacak” dedi.
Putin, “Birçok müttefik kendi ulusal çıkarlarını hiçe sayarak, kendilerine zarar verdikleri apaçık ortada olmasına rağmen, başkasının ulusal çıkarlarını savunmaya çalışıyorlar. Bu tutumu neden sergilediklerini ve perspektifteki beklentilerin ne olduğunu kendileri bile bilmiyor” ifadelerini kullandı.

LAVROV: BATILI ÜLKELERE YAPTIRIMLARI KALDIRMALARI İÇİN YALVARMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ

Ukrayna olayları sonrası bölgede yaşanan gelişmeler sonucunda Rusya’ya yaptırım uygulayarak geri adım atmasını sağlamaya çalışan ABD ve AB ülkelerine bir cevap da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan geldi. Lavrov, Belaruslu mevkidaşı ile yaptığı toplantı sonrasında düzenlediği basın toplantısında, “Her ne kadar Batı bize kriterler sunmayı, bize ne yapmamız gerektiğini söylemeyi ve bunun üzerine yaptırımları kaldırmayı teklif etse de, biz Batılı ülkelere bu yaptırımları kaldırmaları için yalvarmayı düşünmüyoruz” diye konuştu.