ABD Başkanı Barack Obama, serbest bırakılan George Zimmerman ile ilgili mahkeme kararına herkesin saygı duymasını istedi. Başkan Obama, beyaz Amerikalıların, siyahi Amerikalılara karşı yapılan ırkçı ayrımcılığın devam ettiğini anlaması gerektiğini de belirtti. Obama, öldürülen Trayvon Martin için, “35 yıl önceki ben olabilirdim” dedi.

Trayvon Martin’ı öldüren George Zimmerman’ın mahkeme tarafından serbest bırakılması ile ilgili Beyaz Saray bilgilendirme odasında açıklama yapan Obama, Martin için “35 yıl önceki ben olabilirdim”dedi. Kendisinin de önyargılara maruz kaldığını söyleyen Obama, ayrıca siyahi Amerikalıların da kendi toplumlarındaki şiddet sorununu çözmesi gerektiğine dikkat çekti.

Mahkeme kararı ilgili farklı görüşlere saygı duyduğunu ama jürinin kararı verdiğini hatırlatan Obama, “Sistemimiz bu şekilde çalışıyor” diye konuştu. Florida’daki ‘Stand your ground’ (kendi topraklarında dur) yasasına da göndermeden bulunan ABD Başkanı, yerel yöneticilerin çıkarttıkları yasaların çatışmaları engelleyip engelmediğini dikkate alması gerektiğini kaydetti.

Açıklama sırasında zaman zaman duygusallaşan Obama, güvenlik güçlerine ırkçılık eğitimi verilerek polis ile azınlıklar arasındaki tansiyonun düşürülmesini istedi. Birçok Afrika kökenli Amerikalının ve diğer azınlık gruplarının adalet sistemine güvenmediğini kaydeden Obama, “Amerikalıların şunu fark etmesi lazım. Son yıllarda, Amerikan ırk ilişkileri düzeldi. İşlerin daha iyiye gittiği gerçeğini gözardı etmek istemiyorum” şeklinde konuştu.