ABD’nin Minnesota eyaletindeki Noel alışverişi çılgınlığı şiddet olaylarına dönüştü. En az 50 gencin karıştığı kavga bir alışveriş merkezini savaş alanına çevirdi. Amatör kameralara yansıyan kavgalar sebebiyle 9 kişi gözaltına alındı.

Olay, eyaletin ünlü alışveriş merkezi ‘Mall of America’ (MOA)’daki restoranlar bölümünde önceki gün meydana geldi. Ünlü rap şarkıcıları Lil Wayne ve Drake’nin, Noel alışverişi sebebiyle yılın en kalabalık günlerinden birisini yaşayan MOA’yı ziyaret edeceği yönündeki söylenti bir anda ortalığı karıştırdı. Sandalyeler havada uçuştu, çok sayıda genç tekme ve yumruklarla birbirine girdi. Yaşanan panik sebebiyle 200 kadar kişi kapılara hücum etti. Ezilme tehlikesi geçirenler oldu.

MOA’daki olayları yarım saatte bastıran polis yetkilileri, kargaşa çıkaran 9 kişinin gözaltına alındığını, kimsenin ciddi bir şekilde yaralanmadığını açıkladı. Bazı gençlerin silah sesi duyduklarını söylediği, ancak ateşli silahlara dair bir ipucu bulunamadığı belirtildi. MOA'daki bazı dükkanların olaylar sırasında kapatıldığı kaydedildi.