Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mısır lideri Abdülfettah El Sisi'nin New York'ta görüşeceğine dair iddialar yalanlandı.

Cumhurbaşkanı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş, Mısır kaynaklı haberlerde yer alan Sisi ile görüşme iddialarını yalanladı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır'daki darbeci general Sisi konusundaki tavrının son derece net olduğuna dikkati çekerek, "Konuya ilişkin iddialar tümüyle gerçek dışıdır. New York'ta Mısır heyetiyle herhangi bir görüşme talebimiz olmamıştır. Böyle bir düşüncemiz de yok" dedi.

Erdoğan ve Sisi'nin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çerçevesinde New York'ta yapılan toplantılarda görüşeceğine dair iddialar Mısır basınında yer almıştı.

Ankara ile Kahire arasındaki ilişkiler, Temmuz 2013'te Mısır’daki Müslüman Kardeşler iktidarının askeri darbeyle devrilmesi sonucu Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin yerine geçen ülkenin eski Genelkurmay Başkanı Abdülfettah El Sisi’nin Türkiye tarafından sert biçimde eleştirmesinin ardından kopma noktasına gelmişti.

Ancak Mısır basınında çıkan haberlerde, 15 Eylül’de Paris’te yapılan IŞİD’e karşı mücadele toplantısında Türk ve Mısırlı Dışişleri Bakanları’nın New York’taki BM toplantıları çerçevesinde bir araya gelme kararı aldıkları belirtilmişti. Perşembe günü BM binasında yapılacağı belirtilen toplantı, Mısır basınına “Türkiye Mısır’dan randevu talep etti” şeklinde yansımıştı.