AK Parti’nin kürtaj yasağı ile ilgili açıklamaları sonrası başlayan tartışmalar hararetle devam ediyor. Kadın sağlığı ve hakları mücadelesi öncülerinden ünlü ABD’li aktivist Adrienne Germain’den, sanatçılara, birçok ilde olası bir yasağa karşı sokaklara çıkan kadınlardan, çeşitli derneklere ve siyasetçilere kadar pek çok kişi kürtaj yasağını konuşuyor.

Türkiye ’deki kürtaj sorununun yurt dışındaki yansımaları artıyor. Kadın sağlığı ve hakları mücadelesinin öncülerinden ünlü ABD'li aktivist Adrienne Germain, 7 Haziran’da İstanbul ’da olacak ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’dan, kürtajın yasaklanmasına karşı çıkan kadın örgütlerine destek olmasını istedi.

Uluslararası Kadın Sağlığı Koalisyonu Emeritus Başkanı olan ve kürtaj hakkı için verdiği mücadele ile de tanınan Adrienne Germain, New York Times gazetesinde yayınlanan mektubunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın, bir “tarih dersi”ne ihtiyacı olduğunu öne sürerek şunları yazdı

: “Şili ve Romanya gibi diğer ülkelerde de gördük ki, kürtaja erişimin ciddi olarak kısıtlanması doğumları artırmıyor. Kadınları öldürüyor. Sayın Erdoğan’ın üç çocuğunun olmasını istediği kadınları...”

Germain, Başbakan Erdoğan’ın, “kısıtlayıcı hukuki düzenlemeler” çağrısının İslam dünyasında kürtaj karşıtlığını körüklerken, milyonlarca kadının sağlığını ve hayatını tehlikeye attığını da savundu. Germain şöyle devam etti: “Neyse ki Türkiye’deki güçlü kadın sağlığı ve hakları hareketi bu yaklaşımı geri itiyor ve bu hareket, Perşembe günü Türkiye ’ye yapacağı ziyaret sırasında Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'dan destek almaya layık.”