Fars Haber ajansının haberine göre İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Danimarka televizyonuna verdiği demeçte İsrail'in, İran'a yönelik askerî saldırı tehditlerini değerlendirdi.

İsrail'i, tehditlerini hayata geçirmemesi konusunda uyaran Salihi, saldırı durumunda İran'ın tüm gücünü kullanarak cevap vereceğini belirtti.

"İSRAİL BİR HATFA İÇİNDE YOK OLUR"

Salihi, ''İsrail'in, İran'ın nükleer tesislerine saldırısı, bu rejimin bir hafta içinde yok olmasıyla sonuçlanır. İsrailliler böyle bir hatanın sonları olacağını çok iyi biliyor'' dedi.

İsrail, nükleer programı nedeniyle İran'a yönelik askeri saldırının gerektiğinde hayata geçirilmek üzere masada tutulan bir seçenek olduğunu her defasında dile getiriyor. Tahran yönetimi ise saldırıya uğraması halinde İsrail'in hiçbir noktasının güvende olmayacağını açıklamıştı.

ABD AÇIK ÇEK VERMİŞTİ

İsrail İran gerginliğinde gözlerin daima çevrili olduğu üçüncü ülke olan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ise geçtiğimiz günlerde yine İsrail'e sınırsız destek verdiğini beyan etmişti.

İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu'nun Beyaz Saray ziyaretinde ABD Başkanı Barack Obama, ABD'nin her zaman İsrail'in arkasında olacağını belirtmişti.

Obama, "İsrail'in güvenliği söz konusu olduğunda, ABD her zaman İsrail'in arkasında olacaktır. Her defasında söylediğim gibi iki ülke arasındaki bağlar, kırılmaz bağlardır. İsrail'in güvenliği için taahhüdümüz, kaya gibi sağlamdır" diye konuşmuştu.