Ünlü İngiliz sanatçı Damien Hirst, ölü böceklerden oluşan ve kolaj tekniğiyle yaptığı resimleri Hong Kong’ta White Cube galerisinde sergiledi. Ziyaretçiler, vitrin arkasında sergilenen eserleri hayretle inceledi.

Dünyaca ünlü İngiliz White Cube sanat galerisinin Londra dışındaki ilk şubesi White Cube Hong Kong galerisinin müdürü Laura Zhou, bu eserlerin görenlerde uyandırdığı izlenimin güzel bir şey karşısında duyulandan farklı olduğunu ifade ediyor. Eserlerin insanlar üzerinde bıraktığı etki sürecine de değinen Zhou, ilk etkinin iğrenme hissiyle mideden başladığını; ancak geri çekilip tekrar bakıldığında bunun kalp ile hissedilerek, gözde güzelleştiğini belirtiyor.

Sözlerine devam eden Laura Zhou, “Asyalıların Damien’in eserlerini gerçekten anlayıp içselleştirdiğini görmek en ilginç noktalardan biri. Eğer bir sanat eserinin tek bir açıklaması olsaydı, bu yeterli olmazdı.” şeklinde konuştu.



White Cube’ün Asya direktörü Graham Steele ise “Bu resimlerin hepsi, aslında heykel, kolaj. Bir yerde bu böceklerin hepsi canlıydı ve ortada dolaşıyordu; ve hala bir şekilde yeniden canlanacaklarmış gibi korkutucu.” dedi.