Suriye'nin önde gelen muhalifleri Beşşar Esed rejimini düşürmek, devrimin hedeflerin gerçekleştirmek ve Özgür Suriye Ordusunu desteklemek amacıyla Ulusal Değişim adında yeni bir siyasi oluşum kurdu.

El Arabiya televizyonunun yayınladığı habere göre, Suriyeli önde gelen 80 muhalif, Esed rejimini devirmek amacıyla İstanbul'da imzaladıkları bir bildiriyle yeni bir siyasi oluşum başlattıklarını açıkladı. Siyasetçi, hukukçu, din adamı ve yerel aktivistlerden oluşan tanınmış muhaliflerin oluşturduğu siyasi oluşumun; dini, ekonomik, kültürel, siyasi özgürlükleri koruyan demokratik bir devlet kurmaya çalışacağı kaydedildi.

    Siyasi akımın kurucularından Ömer Kurbiy, Ulusal Değişim Akımı'nın, Suriye'deki devrime destek ve devrimin esaslarını oluşturarak herkesi kucaklayan bir gelecek inşa etmeye çalışacaklarını söyledi. Kurbiy, ayrıca sivil, çoğulcu ve demokratik bir ülke tesis etmeye çalışacaklarını sözlerine ekledi.

    Öte yandan Suriyeli muhalifler Aralık ayında Humus kentinde 'Suriye Ulusal Buluşması' adında bir siyasi oluşum kurmuştu.