Avustralya'da 4 Şubat 2001’de geçirdiği trafik kazası sonucu vefat eden Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan Hocaefendi, vefatının 11. yıldönümünde rahmetle anılıyor.

Avustralya'da, bir cami açılışı için yaptığı seyahat esnasında Yeni Güney Galler (NSW) eyaletinin başkenti Sidney'e 5 saatlik mesafedeki Dubbo'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kayıp eden Esad Coşan Hocaefendi için Kur’an okunuyor ve geçşitli anma programları düzenleniyor.

Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan Hocaefendi, 4 Şubat 2001’de 04.00 sıralarında Sidney yakınlarında elim bir trafik kazası sonucu hayata gözlerini yummuştu. Karşı yönden gelen bir kamyonla çarpışma sonucu, Coşan Hocaefendi’nin damadı Prof. Dr. Ali Yücel Uyarel de vefat etmişti. Bundan 11 yıl önce meydana gelen kaza sonucu duyulan acı haber, başta Avustralya ve dünyadaki bütün sevenleri tarafından büyük bir üzüntüyle karşılanmıştı.

Çok sayıda kitap ve makale kaleme alan Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan Hocaefendi, Avrupa, ABD, Orta Asya ve Avustralya'ya defalarca giderek eğitim programlarına katılmıştı.