İsrailli 3 gencin cesetlerinin bulunmasının ardından bölgede tansiyon yüksek… İsrail 12 Haziran’da kaybolan İsrailli 3 gencin ölü bulunmasından Hamas'ı sorumlu tutuyor. Bu sebeple de Batı Şeria’da harekete geçen İsrail, 34 noktaya hava saldırısı düzenlemişti.

FİLİSTİNLİ GENÇ KAÇIRILARAK ÖLDÜRÜLDÜ
Kudüs'te Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılan 16 yaşında Filistinli genç ölü olarak bulundu. Filistinli gencin, İsraillilerin intikam saldırısında hayatını kaybetmiş olabileceği belirtiliyor.


70 FİLİSTİNLİ YARALANDI
Filistinli bir gencin bu sabah kaçırıldıktan sonra cesedinin bulunmasının ardından Doğu Kudüs'te İsrail polisiyle Filistinliler arasında meydana gelen çatışmalarda 70 kişinin yaralandığı bildirildi. İsrail askerleri, öldürülen Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr'ın evinin yakınında toplanan Filistinlilere plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale ederken, göstericiler, askerlere molotof kokteyli ve taş atarak karşılık veriyor. Şehir üstünde sürekli olarak polis helikopteri uçtuğu gözlenirken, caddelerde sık sık siren sesleri duyuluyor. Şufat Tıp Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, şu ana kadar plastik mermiyle yaralanan 70 Filistinli hastaneye getirildi. AA muhabirine konuşan İsrail Emniyet Sözcüsü Micky Rosenfelt, "Şu ana kadar olaylarda herhangi bir gözaltı ya da tutuklama rapor edilmedi" dedi. Öte yandan Filistinliler, Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr'ın ailesine taziyede bulunuyor.


GÖZALTI SAYISI 639
İsrail askerlerinin 3 Yahudi yerleşimcinin kaybolmasının ardından başlattığı operasyonlarda gözaltına alınan Filistinlilerin sayısının 639'a ulaştığını bildirildi.


İSRAİL ORDUSU: FELÇ ETTİK
İsrail ordusu, Filistinlilere yönelik sürdürdüğü askeri operasyonların henüz sona ermediğini duyurdu. İsrail Savunma Kuvvetlerinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, 3 Yahudi yerleşimci çocuğun 12 Haziran'da kaçırılmasıyla başlayan operasyonlarda güvenlik birimlerinin ortaklaşa pek çok operasyon yaptığı belirtilerek, "Ne yazık ki 30 Haziran'da İsrail ordusu gençlerin cesetlerine ulaşmıştır" denildi.

"Operasyonlar henüz bitmedi" ifadesi kullanılan açıklamada, İsrail ordusunun, kaçırma olayının şüpheli failleri Marvan Kavasma ve Amir Ebu Ayşe'yi bulmak ve Hamas terör örgütünün altyapısını zayıflatmanın görevi olduğu belirtildi. "Operasyonlarla Hamas'ın lider, eylem ve finansal kapasitesi felç edilmiştir" denilen açılamada, Hamas adına propaganda faaliyetlerini yürüttüğü iddia edilen "Dava üyelerinin de hedef alındığı" belirtildi. Ordunun ev, araba, mağara, tünel ve çukur gibi 2 bin 218 yerde arama yaptığı, bu operasyonlarda örgüte ait ortaya çıkarılan çok sayıda silah ve 1 milyon 200 bin şekel (yaklaşık 350 bin dolar) paraya da el konulduğu bildirildi.


İSRAİL SUÇLAMIŞ, HAMAS REDDETMİŞTİ

İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu, "Sorumlu Hamas'dır, bunun bedelini ödeyecektir" açıklamasına Hamas’tan yanıt gecikmemişti. İsrail’in iddialarını reddeden bir açıklama yapan Hamas "Eğer İsrail savaş istiyorsa cehennemin kapıları açılır" demişti.
(Kaynak: Ajanslar)e önce 3 İsrailli gencin öldürülmesinin ardından bu kez 16 yaşındaki Filistinli bir genç kaçırılarak öldürüldü. Yüksek tansiyon bugün had safaya ulaştı. Çıkan olaylarda 70 Filistinli plastik mermilerle yaralandı. Son gelişme İsrail ordusunun Batı Şeria’da harekete geçmesi…

İsrail 3 gencinin ölümünün ardından intikam yemini etmiş, Hamas'ı sorumlu tutmuştu. Hamas ise iddiaları reddetmiş, İsrail'i üç gencin öldürülmelerini, askerî operasyonları sürdürmek için kullanmakla suçlmış, "İsrail'in yapacağı her bir saldırı cehennemin kapısını aralayacak" denilmişti.