|
SON DAKİKA
Gül ve Obama görüşmesi sona...
Diyarbakır’da 1 şehit, 4 yaralı
TFF binasına silahlı saldırı!
Yemen kana bulandı!
BM, Somali’deki asker sayısını artırmak istiyorBirleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, bugün Somali’de konuşlanan Afrika Birliği (AU) askerlerinin sayısının artırılması için oylamaya gidiyor.
Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, bugün Somali’de konuşlanan Afrika Birliği (AU) askerlerinin sayısının artırılması için oylamaya gidiyor. BBC’ye açıklama yapan bir diplomat, tasarı geçerse asker sayısının 12 binden 17 bin 731’e çıkarılacağını söyledi.
Güvenlik Konseyi’ndeki Somali oylamasının, Londra’da düzenlenecek Uluslararası Somali Konferansı’ndan önce yapılması dikkat çeki. İngiltere Başbakanı David Cameron da konferans öncesi BBC’ye yaptığı açıklamada, “ Eş Şebab militanları açık bir tehdit haline gelmiştir. El Kaide terör örgütü ile bağlantısı çok net olan Şebab, sadece Somali’de değil, Somali dışında da şiddeti yayıyor” dedi. Afrika Boynuzu’nda 1991’den beri merkezi hükümetin yokluğundan yararlanan Eş Şebab, halihazırda Somali’nin güney ve orta kesimlerinde kontrolü elinde tutuyor. Somali’deki devam eden iç savaştan dolayı bugüne kadar yaklaşık 1.5 milyon insan yaşadığı yeri terk etti.
İLGİLİ HABERLER
İlgili Haberler
|
|