Kapatılan tabloid gazetesi "News of the World"un eski genel yayın yönetmeni Coulson, sekiz ay süren duruşmaların ardından 24 Haziran'da suçlu bulunmuştu. Londra mahkemesi, geçmişte İngiltere Başbakanı David Cameron'ın danışmanlığını da yapan Coulson'ın cezasını bugün açıkladı.

Gazetede yayımlanacak sansasyonel haberler için aralarında kraliyet ailesi üyeleri, siyasetçiler ve ünlü isimlerin de bulunduğu çok sayıda kişinin cep telefonu konuşmalarını dinletmek ve bilgi edinmek amacıyla görevlilere rüşvet vermekle suçlanan Coulson'a 18 ay hapis cezası verildi. İngiliz yasalarına göre, Coulson dokuz ay hapis cezası yatıp çıkabilecek. İngiltere'de beş yılın altındaki hapis cezalarında hükümlüler durumları da değerlendirerek, cezalarının yarı süresi hapishanede tutulabiliyor.

Mahkeme gazetenin diğer eski üç çalışanına da ceza verdi. Buna göre, News of the World gazetesinin eski muhabiri Neville Thurlbeck ve editörü Greg Miskiw altışar ay hapis cezası, eski muhabiri James Weatherup dört ay tecil edilmiş hapis cezası aldı. Eski özel dedektif Glenn Mulcaire'e ise altı ay tecil edilmiş hapis cezası ile 200 saat kamu görevi cezası verildi.

Aynı davada yargılanan ve Coulson gibi bir dönem "News of the World"un genel yayın yönetmenliğini yapan Rebekah Brooks, kendisine yöneltilen suçlamalardan aklanmıştı.

Telekulak skandalının ortaya çıkmasının ardından Avustralyalı medya patronu Rupert Murdoch'ın İngiltere'de sahibi olduğu 168 yıllık "News of the World" tabloid gazetesi, Temmuz 2011'de kapatılmıştı.