Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türk milletini Cenab-ı Mevla’nın izniyle suçlu, cani ve katil göstermeye hiç kimsenin kudreti yetmeyecek” dedi.

Avusturya'nın İnnsbruck kentine gelen Bahçeli, Olympia Spor Salonu'nda düzenlenen Avusturya Türk Federasyonu (ATF) 8. Büyük Kurultayı'nda konuştu. Fransa’dan geldiğini hatırlatan Bahçeli, “Oradaki kardeşlerimin inanmışlığını ve heyecanını yaşadım. Dertleştik, kucaklaştık ve gönül birliği ile konuşmanın eşsiz tadını aldık. Tarihimizi sorgulamaya cüret eden haysiyet fukaralarına, milletimizi katliamcı gibi göstermeye kalkışan kötü niyetlilere mesaj verdik, tepki koyduk ve suçlamalarını kendilerine iade ettik” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, müslümanla teröristi bir gören zihniyete ders verdiklerini belirterek, “Kutlu dinimizi terörist imal merkezi gibi sunmaya çalışan ahlaksızlıkları muhataplarına geri yolladık. Bu sorumsuzlukları ve densizlikleri, sahiplerine ve taraflarına şamar gibi hatırlattık. Milletimizin üstünden hesap yapan gafillere ders verdik had bildirdik” diye konuştu.

Türk milletini kimsenin yıkamayacağını vurgulayan MHP lideri, “Sizler izin vermedikten sonra şeref ve zaferle dolu geçmişimizi küçültemeyecekler. Sizler rıza göstermedikten sonra inancımızı, ülkümüzü ve ufkumuzu aşamayacaklar. Bundan dolayı bir avuç çapulcu istiyor, küçük bir azınlık bekliyor ve malum mihraklar dayatıyor diye, aziz milletimize geri adım attıramayacaklar. İnsan hakları böyle gerektiriyor. İnsan olmak bunu icap ettiriyor, herkes böyle arzuluyor diyerek Türklüğü tarihin eleğinden geçiremeyecekler” şeklinde konuştu.

Bahçeli, şöyle devam etti: “Plan yapamayacaklar, obalara indiremeyecekler. Türkleri aşiret haline dönüştüremeyecekler. Yersiz, yurtsuz ve yarınsız bir mülteci haline getiremeyecekler. Bizi hiçbir güç küme düşüremeyecek. Geri plana itemeyecek, değersizleştiremeyecek ve itibarımızla oynayamayacak. Dünya başımıza toplansa, gök kubbe yere inse, mevsimler birbirine girse, güneş ters dönüp batıdan doğsa, geceyle gündüz yer değiştirse, Türk milletini Cenab-ı Mevla’nın izniyle suçlu, cani ve katil göstermeye hiç kimsenin kudreti yetmeyecek. Hevesleri kursaklarında kalacak. Hayalleri kırılacak. Umutlar tükenmeye, niyetler zelil olmaya mecbur kalacak. Hangi oyunlar oynanırsa oynansın, üzerimize nereden gelirlerse gelsinler kimliğimize sahip çıkacağız.”

Devlet Bahçeli'nin onur konuğu olarak katıldığı kurultayda konser ve halk oyunu gösterileri de sunuldu.