Suriye'de yönetime karşı ayaklanmalar 10'uncu ayını geride bırakırken, Arap Birliği tarafından inceleme yapmak amacıyla gönderilen gözlemciler de akan kanı durduramadı. Arap gözlemcilerin ülkede bulunduğu süre zarfında zarfında şu ana kadar bin 317 kişi hayatını kaybetti.



Suriye'de yönetim karşıtı gösteriler devam ederken, ülkede artarak kan akmaya devam ediyor. Yönetim karşıtı gösterilerin başladığı 15 Mart tarihinden bu güne kadar ülke genelinde 6 bin kişi öldürüldü. Ülkedeki şiddeti sonlandırmak amacıyla Suriye yönetimi ile Arap Birliği ile yapılan protokol gereği incelemelerde bulunmak amacıyla Suriye'ye gönderilen Arap Birilği gözlemcilerin ülkeye girişleri de akan kanı durduramadı. Arap Birliği'nin gönderdiği gözlemcilerinin bir ay boyuncu yaptığı incelemelerin ardından ortaya koydukları raporlar Suriyeli muhaliflerin tepkisini çekiyor. Muhalifler, son olarak Arap Birliği Dışişleri Bakanları toplantısında gözlemcilerin süresinin uzatılmasına karşı çıkarak birliğin ülkede halkı koruyamadığını itiraf etmesini istemişti. Öte yandan başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkeleri İşbirliği Konseyi ülkesi 6 ülke Suriye'deki gözlemcilerini çekmişti. Körfez ülkeleri önceki gün Suriye'de bulunan 50 gözlemcisini çekmişti.

    

Suriyeli yerel aktivistler, Arap Birliği gözlemcilerinin Suriye'de bulundukları bir aydan fazla bir süre içinde toplam bin 317 kişinin öldüğünü duyurdu. Yapılan açıklamaya göre ölenlerden 30'u kadın, 70'i çocuk. İşkence sonucu ise 67 kişi öldü.



Şehirlere göre değerlendirme yapıldığında Humus'ta 464, İdlib'de 252, Şam ve banliyölerinde 164, Hama'da ise 145 kişi öldürüldü.