Afganistan’ın başkenti Kabil’de Türk askerlerini taşıyan bir helikopter düştü. Kazada on iki Türk askerinin şehit olduğu bildirildi.

Reuters’a konuşan bir Afgan polis yetkilisi, "Helikopter teknik sorunlar nedeniyle Kabil’in Bagrami mahallesindeki bir evin üstüne düştü. Kazanın ardından sekiz Türk askeri ile iki kadın ve iki çocuğun cesetlerine ulaşıldı" dedi.

GENELKURMAYIN AÇIKLAMALARI

DIŞİŞLERİ: İNCELEMELER SÜRÜYOR

Dışişleri Bakanlığı ise Kabilde bir Türk helikopterinin düştüğünü doğruladı ancak ölü sayısına ilişkin net bir bilgi olmadığını açıkladı. Bakanlık, düşen helikopterin Kabil Bölge Komutanlığı'na bağlı olduğunu ve helikopterin enkazında incelemelerin sürdüğünü belirtti.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Büyükelçimizle konuştum, maalesef bir helikopterimiz düştü. Kayıp konuşunda teyit edilmiş rakam yok. Kabil bölge komutanımız olay mahalline intikal etti, büyükelçimiz de orada. Tablo netleşince açıklama yapacağız" dedi.


Afganistan’da çoğunluğu Kabil çevresinde olmak üzere 1,800’den fazla Türk askeri görev yapıyor. Ancak diğer NATO üyesi ülke birliklerinin aksine, Afganistan’daki Türk askerleri, sadece devriye görevi yapıyor.

Bu helikopter kazasının, NATO üyeleri arasında, gittikçe daha maliyetli hale gelen Afganistan Savaşı’yla ilgili tansiyonu daha da yükseltmesi bekleniyor.

Ülkenin güneyinde Ocak ayında yaşanan bir başka helikopter kazasında da altı ABD Deniz Piyadesi ölmüştü.