ABD’deki Türk toplumu, Sandy kasırgası mağdurlarının yaralarını sarmaya devam ediyor. New York’un Long Island bölgesinde bulunan Türk Kültür Merkezi ve Helping Hands Relief Foundation, Nassau Kasırga Kurtarma Fonu’na 10 bin dolar yardımda bulundu.

Nassau bölgesi kasırga kurtarma sorumlusu ve Nassau Bölge Pederi Kevin M. Smith, bu bağışın bugüne kadar bölgelerinde tek kalemde yapılan en büyük bağış olduğunu belirtti. Nassau Bölge Valisi Edward P. Mangano, Sandy mağdurlarını yalnız bırakmayan Türk toplumuna teşekkür etti. Mangano, Türk dostlarının her zaman kendilerine destek vermesini memnuniyetle karşıladığını dile getirdi.

Long Island Türk Kültür Merkezi Başkanı Davut Yılmaz, bölgenin kasırgada çok büyük zarar gördüğünü, bu nedenle Helping Hands ile birlikte yardım kampanyası başlattıklarını söyledi. Yılmaz, kampanya çercevesinde insanların ihtiyaçlarını karşılamak üzere 10 bin dolar değerindeki çeki bölge kurtarma sorumlusuna verdiklerini belirtti.

Helping Hands Relief Foundation Başkanı Nevzat Yılmaz ise New York’ta kasırga sonrası zarar gören insanlara yardım ettiklerini, bugün de Nassau Bölgesi’nde yardımlarına devam ettiklerini dile getirdi.