Bursa’da, bir evde doğalgaz sıkışmasından kaynaklandığı belirtilen patlamada, herhangi bir yaralanma olmazken, olayın gerçekleştiği ev ile çevredeki binaların duvarları ve camları yıkıldı.
    Sabah saatlerinde meydana gelen patlama, merkez Yıldırım ilçesi Arabayatağı mahallesi Menderes Caddesi Muhtarlık Sokak'ta meydana geldi. Hasan Duman’a ait evde, doğalgaz sobasının vanasında meydana gelen gaz sıkışması sabah saatlerinde büyük bir gürültü ile patladı. Bomba etkisi gösteren patlama, ikinci kattaki evin iç duvarlarını tamamen yıkarak sokağa fırlattı. Evin içindeki eşyalar da pencerelerle birlikte sokağa çıkarken, cadde üzerinde bulunan onlarca ev ve iş yerinin camları parçalandı. Sokak üzerinde bulunan 16 R 5376 plakalı bir otomobil ise evden fırlayan duvar parçaları ile hurdaya döndü.
    Patlama sırasında evin başka bölümlerinde bulunan Hasan Duman ile eşi Sebahat ve çocukları Sedat, Zeynep ve damadı, olaydan yara almadan kurtuldu. Olay sonrası korku yaşayan bir kişiye ise ambulansta müdahale edildi.
    Patlama sesiyle uyanan mahalleli ise korku dolu anlar yaşadı. Cadde ve sokaktaki dükkanların camları yerle bir olurken, sokaklar ise cam kırıkları ile yürünmez hale geldi. Mahalle sakinleri, yaşadıkları korkuyu ifade etti. Patlama sesinin çok büyük olduğunu belirten mahalleli, kimsenin yaralanmamasının sevindirdiğini kaydetti.
    Olay yerine gelen polis, güvenlik önlemleri alırken, itfaiye ve Bursagaz ekipleri de yeni bir kazanın yaşanmaması için tedbir aldı.
    Bu arada, itfaiye ekipleri de çevredeki evleri tek tek gezerek hasar tespiti yaptı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.