Io Chokona / Atina, 18 Ağustos () – Yunanistan Devlet Başkanı Prokopis Pavlopoulos, İspanya’nın Barcelona kentinde dün düzenlenen ve en az 13 kişinin ölümüne ve 80 kişinin de yaralanmasına neden olan terör saldırısına ilişkin olarak, Yunanistan’ın Madrid Büyükelçiliği aracılığıyla İspanya Kralı Filipos’a, hayatlarını kaybedenlerin ailelerine ve İspanya halkına taziyelerini iletti, yaralıların bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını diledi.
Başbakan Aleksis Çipras da Twitter hesabından, "Bu zor anlarda hepimizin düşüncesi ve kalbi Barcelona’da. İspanya halkına ve kurbanların ailelerine başsağlığı dileriz" mesajını yazdı.
İspanya halkına taziyelerini ileten iktidar partisi SYRIZA, "Terörün korkunç yüzü Demokrasi’yi tehdit ediyor. Dayanışma ve birlikle korkuyu yenebiliriz" açıklamasını yaptı.
Hükümet ortağı ANEL (Bağımsız Yunanlılar) sözcüsü, "Bunca masum insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olan bu iğrenç terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Maalesef demokrasi, özgürlük ve açık toplum ilkelerine karşı barbarca işlenmiş bir saldırıdan daha bahsediyoruz" dedi.
Ana muhalefet partisi ND (Yeni Demokrasi) Başkanı Kiryakos Mitsotakis açıklamasında, "Özgürlüğe ve ilkelerimize karşı yapılmış bir saldırı daha. Bizim silahımız kararlılık ve direnme olmalıdır" dedi.