32 ÖLÜ
Ukrayna Meclis Başkanı Volodymyr Grosyman, ülkesinin doğusunda Donetsk bölgesindeki bir kömür madeninde sabaha karşı meydana gelen patlamada 32 kişinin öldüğünü açıkladı. Bölgedeki Rus yanlısı direniş kuvvetleri ise patlamada şu ana kadar sadece bir kişinin öldüğünü doğruladı.
Meclis Başkanı Grosyman, patlamanın bugün sabaha karşı saat 04.00 sularında Rus yanlısı direnişçilerin kontrolündeki Donetsk şehrinde yerin 1000 metre altında Zasyadko madeninde, 230 işçi madendeyken gerçekleştiğini açıkladı. Açıklamada olayın madendeki zehirli gazın sıkışması sonucu meydana geldiği belirtildi. Direnişçilerin sözcüsü ise kurtarma çalışmalarında ise 157 madenci dışarı çıkarıldığını açıkladı.
Donetsk Haber Ajansına konuşan Kşiev bölge başkanı Ivan Pridhodko : ‘Şu an tek söyleyebileceğim 32 kişinin toprak altında olduğu ve bir kişinin öldüğü’ diyerek cesetlere ulaşılmadan bu sayıyı doğrulamanın etik olmadığını ifade etti. Afet, Acil Durum ve Kurtarma Bakanlığı temsilcisi Yuliana Bedilo ise şu ana kadar sadece bir kişinin öldüğünü doğrulayabileceğini belirterek, "Olayda yaralanan 14 kişi Donetsk’teki hastanelere sevk edildi” dedi. 2007’nin Kasım ayında aynı madende 101 madenci metan gazı patlaması sonucu hayatını yitirmiş, Aynı yılın aralık ayından hemen önce ise 52 madenci ölmüştü,