Ahmet Haşim MUHTAROĞLU TUZHURMATU, ()-Irak'ın Selahattin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde Türkmen-Kürt partileri konferansının ikincisi düzenlendi. Konferans Irak Türkmen Cephesi Salahattin il başkanlığının ev sahipliğinde yapıldı.

Irak Türkmen Cephesi'nin organize ettiği konferansa Tuzhurmatu'daki Türkmen ve Kürt partileri katıldı. Konferansın sonuç bildirisine göre 9 ayrı konuda mutabakat sağlandı. Tuzhurmatu için insanlık ve ilkeler hükmüne dayanın, sloganı altında Tuzhurmatu’da düzenlenen bu konferansa IKYB ve IKDP başta olmak üzere bütün Kürt partileri katıldı.

Konferans Tuzhurmatu Türkmen Kültür merkezi şehit lider Ali Haşim Muhtaroğlu salonunda yapıldı.

Irak Türkmen Cephesi'nin organize ettiği konferansa Tuzhurmatu'daki Türkmen parti ve hareketleri de katıldı.

Konferansta Irak Türkmen Cephesi Salahattin il başkanı Heytem Haşim Muhtaroğlu konuşma yaparak, iyi niyetlerin olması durumunda Tuzhurmatu'daki sorunların çözüleceğine inandıklarını belirtti. KYB Tuzhurmatu sorumlusu Mullah Kerim de, konferansın başarılı olacağına inandıklarını belirtti.

Konferansta bayrak şehidi merhum Ali Haşim de unutulmadı, sunulan vido içerisinde Tuzhurmatu'daki olaylar gösterilirken şehit lider Ali Haşim Muhtaroğlu'nun da zor günlerinde vatandaşların yanında yer aldığı gösterildi.

Konferansın sonuç bildirisine göre 9 ayrı konuda mutabakat sağlandı. Başta güvenlik olmak üzere birçok konunun tartışıldığı bu konferansta şu noktalara anlaşıldı Geçen konferansta kurulması kararlaştırılan siyasi ve emni komisyonu canlandırıp onun yetkileri belirlenir, konferans için 2 resmi sözcü belirlemek ve komisyonların çalışmaları gelecek konferansa kadar ITC tarafından gözetlenir, gelecek konferansın tarihi komisyonlar tarafından belirlenir, Türkmenlerin kuzey bölgeye kolaylıkla girebilmeleri ve kuzey bölge hükumetini ziyaret edecek bir heyet oluşturulur.

Daha sonra ise Irak Türkmen Cephesi Salahattin il başkanı Heytem Haşim Muhtaroğlu ile KYB ve KDP sorumluları konferansın gündemine ilişkin soruları yanıtladılar.