IRAK'ın Kerkük iline bağlı Beşir bölgesinde öldürülen Türkmen şehitleri için Tuzhurmatu ilçesinde kurulan taziye meclisleri Türkmen yetkililer tarafından ziyaret edildi.
Beşir'de şehit edilen Tuzhurmatu şehitleri, Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı ve Kerkük Milletvekili Hasan Turan başkanlığında bir heyet tarafından ziyaret edildi. Türkmen Beşir köyünü kurtarma operasyonları sırasında cansız bedenleri bulunan şehitler için 3 gün önce cenaze merasimleri düzenlendi, ardından Irak'ta gelenek olarak 3 gün boyunca Fatiha meclisleri kuruldu.
Kerkük Polis Genel Müdür Yardımcısı General Turhan Abdurrahman, Kerkük belde polis müdürü Albay Adil Zeynelabidin, Kerkük il meclisi üyeleri Ali Mehdi, Tahsin Kahya, Kasım Hamza ve Türkmen vefa hareketinden Ekrem Fuad ile diğer yetkililer heyette yer aldı. Taziye meclislerine katılan Türkmen heyeti, şehitlerin yakınlarına başsağlığı dilediler.
Tuzhurmatu ilçesinden çok sayıda Türkmen genci Beşir köyünün kurtarılması için aylar önce düzenlenen operasyonlarda şehit edilmişti. Cesetler aylar sonra bulundu. Tuzhurmatu'da düzenlenen taziye meclislerine Türkmenelinin farklı bölgelerinden yetkili ve vatandaşlar katılıyor. Heyet daha sonra Tuzhurmatu'da düzenlenen bir saldırı sonucu şehit edilen Sertel Ahmet Çavuşoğlu'nun taziye meclisinde hazır bulundu. Irak Türkmen Cephesi yetkilileri, Kerkük il meclisi üyeleri ile Türkmen polis subayları şehit gencin taziyesine katılarak ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulundu.