Enis Tabak / Prizren, 16 Ağustos () - Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosluğu tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan 'Prizren Türk Film Festivali' çerçevesinde Türk sinemasının 11 başyapıtı Kosovalı sanat severlerle buluşacak. Türk sinemasının önemli isimleri Prizren'deki festivale katılacak.

8-15 Eylül tarihleri arasında sürecek olan 'Prizren Türk Film Festivali' kapsamında, Yeşilçam'ın ünlü aktörü Ediz Hun'un yanı sıra ünlü yönetmen Çağan Irmak, Kosova'ya gelecek. Konuyla ilgili 'ya konuşan Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosluğu'nun girişimiyle ilk kez gerçekleşecek olan 'Prizren Türk Film Festivali'nde 1 hafta boyunca Türk sinemasının önemli isimlerinin Prizren'e geleceğini belirtti.

Ediz Hun'a 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' verilecek

Başkonsolos Evcit, Festival kapsamında Kosova'ya gelecek olan ünlü aktör Ediz Hun'a 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'ü verileceğini söyledi. 1 hafta sürecek olan festival kapsamında 11 Türk yapıtının sanatseverlerle buluşacağını belirten Evcit, ünlü yönetmen Çağan Irmak'ın Prizrenli sinema severlerle bir söyleşi de yapacağını belirtti.

Etkinlik 8 Eylül Cuma akşamı, Balkanların en eski açık hava sinemalarından Lumbardhi Sineması’ndaki gala gecesi ve açılış filmi “Dedemin İnsanları”nın gösterimiyle başlayacak. Festival programında; Türk sinemasına son dönemde damgasını vuran filmler yer alacak. Balkanların en önemli belgesel ve kısa film festivallerinden “Dokufest”e evsahipliği yapan “Dokukino” sinemasında; Annemin Yarası, Ekşi Elmalar, Tatlım Tatlım, Kelebeğin Rüyası, Olanlar Oldu, İftarlık Gazoz, Kalandar Soğuğu, Dedemin İnsanları, Unutursam Fısılda ve Eşkiya filmleri gösterilecek. 

 

(Fotoğraflı)

 

Görüntü Dökümü:

- Selen Evcit -T.C Prizren Başkonsolosu

- Detaylar