Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Rusya’ya yasa dışı girmek isteyen ve üzerinde evrakları bulunmayan bir Türk vatandaşının yakalandığını bildirildi.

Rus İnterfax haber ajansında yer alan habere göre Krasnodar Krayı Federal Güvenlik Servisi (FSB) Sınır Yönetimi Basın Servisi, devlet sınırını ihlal eden bir Türk vatandaşının Psou Nehri'nin Abhazya kıyısından Rus kıyısına geçmeye çalışırken yakalandığını bildirdi.

Yapılan açıklamada, "Göz altına alınan vatandaşın birkaç yıldır Abhazya'da elektrikçi olarak çalıştığı tespit edildi. Fakat son zamanlarda maaşını alamayan adam vatanına dönmek istedi, ancak işvereni pasaportunu geri vermeyi reddetti. Pasaportsuz kalan Türk vatandaşı Soçi’deki Türkiye Konsolosluğu'na başvurmaya karar verdi. Devlet sınırı ve sınırdan yasalara aykırı yollardan geçme çabalarının getirdiği sonuçlar yabancı vatandaşı durdurmadı" ifadeleri kullanıldı.

İsmi açıklanmayan Türk vatandaşına bu sebepten dolayı suç duyurusunda bulunulduğu ve kanunlara göre, iki yıl hapis cezasının verilmesi beklendiği belirtildi.