KOSOVA'da Türk dili ve kültürünün yaşatılmasında önemli rol oynayan 'Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği'nin 63 yıldan bu yana hizmet verdiği ancak son yıllarda iyice çökmeye başlayan tarihi binası, Kosova'da görev yapan Türk askeri tarafından baştan inşa edildi.
Kosovalı Türkler'in yoğun yaşadığı Prizren'in tarihi Şadırvan merkezinde bulunan ve 63 yıldan bu yana burada Türk dili, gelenek ve göreneğinin yaşatılmasına hizmet eden Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği'nin tarihi binası, Kosova'da görev yapan Türk askeri tarafından baştan inşa edildi. Türkçe'nin yaşatılmasında önemli rol oynayan tarihi binada son yıllarda çökmeler görülmeye başlamasıyla birlikte, dernek çalışmaları aksadı.
Kosova'da 1999 yılından bu yana görev yapan Türk askeri de, Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği binasını onarma kararı aldı. 3 ay süren çalışma ardından dernek yeni binasına kavuştu.
Bugüne kadar aralarında Türkiye Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel, Abdullah Gül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanlarından Hüseyin Kıvrıkoğlu, Hilmi Özkök gibi birçok devlet adamlarını konuk eden yeni binanın açılışı Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Zorlu Topaloğlu, Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan ve Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Bülent Emruş tarafından gerçekleşti.
Açılış töreninde konuşan Türkiye'nin Kosova Büyükelçisi Songül Ozan, Doğru Yol Türk Kültür Sanat Derneği'nin Kosova'da Türk dilinin ve kültürünün yaşatılmasında önemli rol oynadığını ve Türkiye Cumhuriyeti kurumları olarak her zaman destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Albay Topaloğlu da, Türk askeri olarak böyle tarihi bir kültür derneğini tekrar inşa etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Doğru Yol Türk Kültür Sanat Derneği Başkanı Bülent Emruş ta, desteklerinden dolayı Türk askerine ve Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine teşekkür etti. Emruş konuşmaların ardından Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Zorlu Topaloğlu'na plaket takdim etti. Açılış ardından Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği üyeleri bir konser verdi.

FOTOĞRAFLI