İNGİLTERE eski Başbakanı Tony Blair, İrlanda Cumhuriyetçi Ordusu (IRA) militanları ile sürekli barışın sağlanmasındaki anahtarı açıkladı. Blair, "IRA militanlarının peşine düşmek barış sürecini bozar" dedi.

İngiliz basının geniş yer verdiği habere göre eski başbakan Tony Blair’in hükümete eski IRA teröristlerinin peşini bırakmazsa, barış süreci istenilen sonuca ulaşmaz uyarısı İngiliz basınında geniş yer aldı. 

'Blair Başbakanı uyardı: IRA teröristlerinin peşine düşmek Barış Sürecini tehlikeye sokar' başlıklı haberde, Tony Blair, şimdiki İngiliz hükümetinin kaçak IRA teröristlerine 1998 yılında Good Friday Sözleşmesi’nden önce işledikleri suçlardan yargılanmayacaklarına yönelik verilen garantilerin rafa kaldırılmasının büyük hata olacağını söyledi. Barış sürecinin hala hassas bir konu olduğuna dikkat çeken Tony Blair, Kuzey İrlanda Devlet Bakanı tarafından soruna yeterli derecede eğinilmediğini belirtti.

Kuzey İrlanda Devlet Bakanı, geçen yıl 200 IRA mensubuna mektup yollayıp İngiliz makamları tarafından izlenmeyeceklerini bildirmişti.
İngiliz basınına göre Tony Blair Kuzey İrlanda komitesine hitaben, 'Bunu ben yapar mıydım? Hayır. Tenkit etmek için burada değilim, ama hükümettekilere işleyen bir Barış Süreci’nin onlara miras kaldığını söyleyebilirim. Bu yüzden dikkatli olun. Konu hala çok hassas bir konu' ifadelerine yer verildi.