Enis TABAK/KOSOVA, ()- TÜRK İşbirliği ve Kalkınma Ajansı -TİKA, Kosovalı işsiz kadınlara destek amacıyla kurulan Kosova Kadınlar Yardımlaşma Derneği'ne teknik destekte bulundu.
Kosova'nın Prizren bölgesinde faal olan Kosova Kadınlar Yardımlaşma Derneği, TİKA'nın desteğiyle yeni binasına kavuştu. Bugüne kadar dil kursları, kuaförlük, biçki-dikiş ve el sanatları kurslarıyla adından sıkça söz ettiren Kosova Kadınlar Yardımlaşma Derneği'ne, Kosova'da faaliyet gösteren TİKA sahip çıktı. Maddi olanakları yetersiz olmasından dolayı TİKA, Kosova Kadınlar Yardımlaşma Derneği'ne biçki dikiş makinaları, kuaför malzemeleri ile teknik destekte bulundu. Çok sayıda Türk, Arnavut ve Boşnak asıllı kadının değişik alanlarda kurs eğitimi gördüğü derneğin yeni binası açılış törenine çok sayıda davetli katıldı.
Törene Türkiye'den katılan TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Dairesi Başkanı Dr. Mahmut Çevik, TİKA'nın Balkanlar'da çok sayıda önemli projelere imza attığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan da, Türkiye Cumhuriyeti'nin her zaman Kosova halkının yanında olduğunu vurguladı. Kosova Kadınlar Yardımlaşma Derneği Başkanı Maide Şabani de, derneklerinde eğitim gören kadınların aldıkları kurslar sayesinde kendi ayakları üstünde durduklarını ve ailelerine ekmek götürdüklerini söyledi. Konuşmaların ardından yeni binanın açılış kurdelesi kesildi. Gece katkısı geçen kurum ve kuruluşlara verilen plaketle sona erdi.